Nordea: Helsingin pörssi on länsimaiden paras tänä vuonna - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Nordea: Helsingin pörssi on länsimaiden paras tänä vuonna

Suomalaisosakkeiden kurssikehitys on lyönyt Euroopan pörssit tänä vuonna laudalta, arvioi Nordea.

2.10.2013 19:54 | Päivitetty 2.10.2013 19:46

Suomen osakemarkkina on ollut tänä vuonna länsimaiden tuottoisin, arvioi Nordea sijoitusmarkkinakatsauksessaan.

Helsingin pörssin loppukesän nousu vain jyrkentyi syyskuussa, josta tuli suomalaisosakkeille paras kuukausi kolmeen ja puoleen vuoteen.

Poliittisen kriisin uhka sekä Italiassa että Yhdysvalloissa painoi myös suomalaisosakkeita kuun lopussa. Kuukausituotto oli kuitenkin peräti 9,9 prosenttia, Nordea painottaa.

Myös koko vuoden tuotot ovat olleet muuta Eurooppaa parempia, sillä Helsingin pörssin kokonaistuotto on kuluvalta vuodelta yli 23 prosenttia. Tämä nostaa Suomen selvästi länsimaiden parhaaksi osakemarkkinaksi.

– Yhtiökohtaiset uutiset olivat keskeinen tekijä viime kuun vahvan kotimaisen osakemarkkinatuoton takana. Tärkein syy on tietenkin Nokia, joka vahvistui puhelinmyyntiuutisen seurauksena viime kuussa 66 prosenttia, Nordea kirjoittaa.

Neste Oilvahvassa vireessä

Neste Oil nosti puolestaan syyskuussa biodieselyksikön tulosohjeistusta jo toisen kerran reilun kuukauden sisään. Osake vahvistui kuukauden aikana lähes 18 prosenttia.

– Nykykurssissa onkin huomioitu jo kattavasti biodieselin tulospotentiaali sekä toisaalta liiketoimintaan edelleen liittyvät poliittiset riskit, joten osakkeen suositus laskettiin viime kuussa pidä-tasolle, Nordea toteaa.

– Näemme myös Nokian osakkeen voimakkaimman nousupotentiaalin olevan ulosmitattu, ja vajaan viiden euron osakekurssi on kutakuinkin linjassa yhtiön osien summan arvon kanssa.

Ennakkotietoja on nyt saatu Neste Oilin lisäksi kaikkiaan kahdeltatoista katsausyhtiölltä, ja niistä enemmistö on ollut negatiivisia.

Nordean mukaan suurimpiin myönteisiin yllättäjiin kuuluu Neste Oilin lisäksi Kone, joka nosti näkymiään Kiinan parantuneiden markkinaolosuhteiden takia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?