Lontoon pörssi elpyy - runsaasti listautumisanteja - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Lontoon pörssi elpyy - runsaasti listautumisanteja

Talousluottamuksen kasvu ja amerikkalaissijoittajien kiinnostus ovat käynnistäneet Lontoon pörssin listautumisanneissa varsinaisen turbovaihteen.

23.9.2013 12:10 | Päivitetty 23.9.2013 12:10

Lontoon listautumisantien arvo on noussut 7,2 miljardiin dollariin eli noin 5,3 miljardiin euroon tänä vuonna. Summa on suurin finanssikriisin puhkeamisen jälkeen vuonna 2009. Asiasta kertoo talouslehti Financial Times.

Kasvuyritysten listautumisannit houkuttavat nyt sekä Britannian suursijoittajia että yhdysvaltalaisia sijoitusrahastoja.

-Yhdysvaltalaiset sijoitusrahastot hankkivat omistukseensa nyt noin 30-40 prosenttia Lontoon pörssiin listautuvien yritysten osakkeista. Niillä on runsaasti rahaa ja arvonnousun mahdollisuudet ovat houkuttelevia, sanoo Adam Young, varainhoidon johtaja pankkiiriliike Rothschildista.

Kasvuyritysten usko rahoituksen saamiseen on vahvistunut Britanniassa. Pankkiiriliike ECI:n teettämän tutkimuksen mukaan 41 prosenttia kasvuyrityksistä harkitsisi osakeantia rahoituskeinona, kun viime vuonna vain yhdeksän prosenttia vastaajista suhtautui ajatukseen myönteisesti.

Yli puolet vastaajista piti rahoituksen saamista ylipäänsä helppona tai hyvin helppona, kun tätä mieltä oli viime vuonna vain runsas kolmannes 650 yritystä kattaneessa selvityksessä.

Analyysiyhtiö Dealogicin mukaan Britannian postin Royal Mailin tuleva listautuminen nostaa listautumisantien arvoa vielä 1,2 miljardilla punnalla eli noin 1,4 miljardilla eurolla. Viime vuoden syyskuussa listautumisantien arvo oli kahdeksan kertaa pienempi kuin nyt.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?