"Päivä, kun Nokia heitti pyyhkeen kehään"

Tanskalainen analyysiyhtiö ei säästele sanojaan toimitusjohtaja Elopia kohtaan.

| Päivitetty

Päivä, kun Nokia heittää pyyhkeen kehään. Päivä, kun Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop astuu koneeseen, joka vie hänet Microsoftin päämajaan Redmondiin.

Näin kuvailee tanskalainen Strand Consult analyysissaan Nokian ja Microsoftin tämän päiväistä ilmoitusta, jonka mukaan Microsoft ostaa Nokian puhelinliiketoiminnan.

Yhtiö ei säästele sanojaan kuvaillessaan takaisin Microsoftille siirtyvää Elopia. Häntä kuvaillaan muun muassa suurten sanojen ja monien lupausten mieheksi, joka sai vain vähän tuloksia aikaiseksi.

Yhtiö nostaa esiin Elopin vuonna 2012 Euroopan viestintäjohtajien yhdistykseltä saaman tunnustuksen. Tuolloin Elop nimettiin parhaaksi eurooppalaiseksi toimitusjohtajaksi.

Yhtiö huomauttaa, että jos Elopista tulee uusi standardi eurooppalaisille toimitusjohtajille, Euroopan ongelmat muuttuvat huomattavasti aiempaa vakavammiksi.

Strand huomauttaa, että Microsoftilla ei ollut myöskään varaa päästää Nokian puhelinyksikköä esimerkiksi Lenovon tai Huawein käsiin. Silloin Microsoftin rooli puhelinbisneksessä olisi nopeasti kutistunut olemattomaksi.

Strand ei kuitenkaan usko, että ELop olisi ollut Nokiaan solutettu Troijan hevonen.

– Emme usko näihin teorioihin, mutta on ironista, että Stephen Elop ei ole pitänyt lupauksiaan. Elop palaa Microsoftille, saa vanhan sähköpostinsa takaisin ja tulee olemaan vastuussa mobiililiiketoiminnasta, yhtiö kirjoittaa kommentissaan.

Strand siteeraa Elopin tiedotehehkutusta siirtyvien työntekijöiden lahjakkuudesta.

– On kiehtovaa pohtia, kuuluuko Elop itse lahjakkaiden ihmisten joukkoon. Ja jos kuuluu, niin on kysyttävä, kuinka hänen lahjakkuutensa tarkalleen ottaen näkyy osakkeenomistajan näkökulmasta, analyysissa pohditaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?