Risto Murto nousee Varman toimitusjohtajaksi - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Risto Murto nousee Varman toimitusjohtajaksi

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi nykyisin varatoimitusjohtajana toimivan Risto Murron. Murto aloittaa toimitusjohtajana vuoden 2014 alusta.

22.8.2013 12:02 | Päivitetty 22.8.2013 12:58

Varman nykyinen toimitusjohtaja Matti Vuoria jatkaa sopimuksensa mukaisesti tehtävässään kuluvan vuoden loppuun asti ja jää eläkkeelle täyttäessään 63 vuotta maaliskuussa 2014.

Murto on toiminut Varman varatoimitusjohtajana ja toimitusjohtajan sijaisena vastannut johtoryhmän jäsenenä sijoitustoiminnosta. Hän on työskennellyt Varman palveluksessa vuodesta 2006. Tätä ennen Murto toimi Opstockin toimitusjohtajana ja johtajana.

– Risto Murrolla on laaja-alainen kokemus ja vahva osaaminen kansainvälisissä talouden asioissa sekä eläkeyhtiön varallisuuden hoidon johtamisessa. Eläkejärjestelmän kannalta sijoitustoiminnan onnistuminen on tulevaisuudessakin keskeistä, Varman hallituksen puheenjohtaja Sakari Tamminen sanoi tiedotteessa.

Murron mukaan Varma keskittyy jatkossa arjen työssä tehokkuuteen, asiakaspalveluun ja tuottavaan sijoitustoimintaan.

Varman tiedotteen mukaan toimitusjohtajan kiinteä kuukausipalkka on 43 000 euroa ja hän kuuluu lyhyen ja pitkän tähtäimen kannustinjärjestelmien piiriin. Näistä maksettava enimmäispalkkio ei voi ylittää 12 kuukauden palkkaa.

Toimitusjohtajan eläkeikä on 63 vuotta ja lisäeläkevakuutuksen mukainen eläke-etuus on 60 prosenttia lisäeläkkeen eläkepalkasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?