Innovatiivisten listalle päässyt Kone kirii - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Innovatiivisten listalle päässyt Kone kirii

Helsingin pörssi on iltapäivällä noussut loivasta alamäestä nollan yläpuolelle. Koneen lisäksi vaihtokärjen tuntumassa nähtiin jo muitakin nousijoita.

16.8.2013 15:03 | Päivitetty 16.8.2013 15:15

Muualla Euroopassa kaupankäynti oli alavireistä. Laaja Stoxx Europe 600 -indeksi oli kello 14.20 Suomen aikaa painunut 0,4 prosenttia.

Helsingin yleisindeksi OMXH liikkui 0,1 prosentin nousussa. Suurimpien yhtiöiden OMXH 25 oli sekin edennyt 0,1 prosenttia. Vaihtoa oli kertynyt 96,4 miljoonaa euroa, josta Koneen osuus oli 13,8 miljoonaa.

Kone oli vahvistunut 1,2 prosenttia. Yhtiö ylsi ainoana suomalaisena talouslehti Forbesin kokoamalle, maailman sadan innovatiivisimman yhtiön listalle ja nousi sijalla 37.

Toiseksi vaihdetuimpana matkapuhelinyhtiö Nokia oli 0,6 prosenttia pakkasella.

Konepajayhtiö Metson osake oli heikentynyt 0,1 prosenttia. Luottoluokittaja Moody's arvioi uutistoimisto Bloombergin haastattelussa, että Metson on lisättävä pääomiaan, jos se haluaa välttyä luokituslaskulta.

Moody's laittoi Metson toiseksi alimpaan Baa2 -luokituksen tarkkailuun maaliskuussa sen jälkeen, kun Metso ilmoitti kahtia jakautumisestaan.

Yt-neuvottelunsa päättänyt komposiittiprofiilien valmistaja Exel oli sekin eilisissä lukemissaan. Neuvottelujen alkaessa tehostustarpeen arvioitiin olevan enintään 60 henkilöä, mutta vähennettävien työpaikkojen kokonaismäärä täsmentyi enintään 15 henkilöksi Joensuussa.

Technopolis kiihtyen alamäkeen,eQ ylämäkeen

Toisella neljänneksellä yli kaksinkertaistuneesta tappiostaan eilen kertonut kaivosyhtiö Talvivaara oli 2,5 prosentin alamäessä. Nordea arvioi raportissaan uutistoimisto Bloombergin mukaan, että Talvivaaran kassa hupenee "aivan liian nopeasti" ja yhtiö saattaa tarvita uutta rahoitusta kolmannen vuosineljänneksen lopulla.

Aamun tulosjulkistaja, kiinteistösijoitusyhtiö Technopolis oli aamuista hieman jyrkemmässä, 3,2 prosentin alamäessä. Yhtiön tulos painui niukalta plussalta tappiolle, kun sen sijoituskiinteistöjen käyvät arvot laskivat ja Venäjän ruplan heikkeni.

Parantunut tulos oli siivittänyt vähäisesti vaihdetun varainhoitoyhtiö eQ:n jo 3,4 prosentin nousuun.

Otsikosta korjattu kirjoitusvirhe. 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?