Helsinki nousi teleoperaattorit edellä

Helsingin pörssin juhannusviikko alkoi nousulla. Vaihtokärjen pirteimpiä osakkeita olivat teleoperaattorit TeliaSonera sekä teräsyhtiö Outokumpu.

17.6.2013 19:14 | Päivitetty 17.6.2013 19:15

Myös muualla Euroopassa pörssit ovat tänään olleet ylämäessä. Helsingin pörssin sulkeutuessa laaja Stoxx 600-osakeindeksi oli 0,9 prosenttia plussalla.

Sijoittajat niin osake- kuin muillakin markkinoilla odottavat jännityksellä Yhdysvaltain keskuspankki Fedin korkokokouksen jälkeistä tiedotustilaisuutta keskiviikkona.

Markkinoilla uskotaan Fedin jatkavan toistaiseksi velkakirjojen osto-ohjelmiaan. Keskuspankki on ostoillaan pyrkinyt painamaan pitkiä korkoja alaspäin ja saamaan näin eloa Yhdysvaltain vaisusti kasvavaan talouteen.

Helsingin pörssin yleisindeksi OMXH nousi 0,5 prosenttia ja suurimpien yhtiöiden OMXH 25 eteni 0,6 prosenttia.

Osakkeita vaihdettiin 234 miljoonalla eurolla, joista vaihtokärki Nokiaa lähes 48 miljoonaa euroa. Nokian osake vahvistui 1,5 prosenttia 2,80 euroon.

Toiseksi vaihdetuimman konepajayhtiö Metson osake heikkeni 0,7 prosenttia. Metso ilmoitti tänään päätöksestään irtisanoa noin 150 työntekijää kudokset- ja voimantuotanto-yksiköistään Suomessa. Yhtiö arvioi, että leikkaukset laskevat sen vuotuisia kustannuksia noin 17 miljoonalla eurolla.

Lähellä vaihtokärkeä olleet energiayhtiö Fortum ja rengasvalmistaja Nokian Renkaat olivat myötätuulessa 0,6 ja 1,3 prosenttia.

Johtajavaihdoksia

Kaksi pörssiyhtiötä tiedotti johtajavaihdoksista aamulla.

TeliaSonera kertoi saavansa uuden toimitusjohtajan eteläafrikkalaisen teleoperaattori Vodacomin johdosta. Ruotsalainen Johan Dennelind aloittaa tehtävässä syyskuussa. Hän korvaa helmikuussa korruptioepäilyjen vuoksi eronneen Lars Nybergin.

TeliaSoneran osake kallistui 3,5 prosenttia.

Myös Pohjola Pankin johdossa tapahtuu muutoksia. Pankin toimitusjohtaja Mikael Silvennoinen jättää omasta pyynnöstään tehtävänsä vuoden loppuun mennessä. Silvennoisen seuraaja on tarkoitus valita lähikuukausina.

Pohjola Pankin osake halpeni 1,5 prosenttia. Muista finanssialan yhtiöistä Sampon osake kiipesi 0,6 prosenttia ja Nordean 0,5 prosenttia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?