Pörssi jännitti EKP:n Draghin puheita

Iltapäivällä Helsingin pörssi oli edennyt loivaan ylämäkeen. Vaihtokärjessä matkapuhelinyhtiö Nokia haki edelleen suuntaa. Selvimpään nousuun oli ehtinyt teräsyhtiö Outokumpu noin kolmen prosentin nousulla. Toimialoista vahvimmassa vedossa olivat tietoliikenneyhtiöt.

6.6.2013 15:39 | Päivitetty 6.6.2013 15:42

Sijoittajien huomio keskittyy tänään Euroopan keskuspankin (EKP) korkokokoukseen. Ohjauskorkoon EKP ei koskenut, mutta EKP:n pääjohtajan Mario Draghin puoli neljältä alkavasta lehdistötilaisuudesta odotetaan tietoja muista keskuspankin toimista talouden tukemiseksi.

–  Markkinoilla odotetaan minkälaisia äänenpainoja Draghi käyttää kertoessaan elvytystoimien jatkamisesta. Toistaiseksi EKP ei ole edes vihjannut velkakirjaostojen vähentämisestä, kommentoidaan markkinoilta.

Muualla Euroopassa sijoittajat odottavat myös Draghin tiedotustilaisuutta. Laaja Stoxx Europe 600 oli edennyt 0,3 prosenttia.

Kello 15.15 Helsingin yleisindeksi OMXH oli kohonnut 0,2 prosenttia. Suurimpien yhtiöiden OMXH 25 oli hieman yleisindeksiä edellä 0,3 prosentin nousussa. Osakkeita oli vaihdettu 80 miljoonalla eurolla, josta matkapuhelinyhtiö Nokiaa oli 14 miljoonaa euroa.

Vaihtokärjessä ollut Nokia liikkui lähellä keskiviikon päätöslukemaa. Toiseksi vaihdetuin hissiyhtiö Kone oli edennyt 0,8 prosenttia, perässään 1,2 prosentin nousussa oleva voimaloita ja merimoottoreita valmistava Wärtsilä.

Hyviä uutisia metsäjäteille

Metsäntutkimuslaitos Metla arvioi suhdannetiedotteessaan, että Aasian kasvava kysyntä on hitaasti elvyttämässä Suomen metsäteollisuuden tuotantoa ja kauppaa. Metla ennustaa sahatavaran tuotannon kasvavan tänä vuonna neljä prosenttia ja viennin kuusi prosenttia.

Tärkeimmistä metsäyhtiöistä Stora Enson R-osake oli kallistunut 0,2 prosenttia ja UPM oli 0,8 prosentin ylämäessä.

Nokian Lumia 928 -älypuhelimen kerrotaan nousseen Yhdysvaltojen suurimman operaattorin Verizonin kolmanneksi myydyimmäksi puhelimeksi. Uuden Lumian menestys Yhdysvalloissa on Nokialle tärkeää. Nokian älypuhelinten markkinaosuus on edelleen selvästi jäljessä Android-puhelimien ja Applen iPhonen markkinaosuuksia.

Nokian osake osake oli taipunut 0,2 prosentin laskuun, 2,64 euroon.

Kuluttajatuotteita valmistava Fiskars siirtää Nuutajärven lasinvalmistuksen Iittalaan ja vähentää muutoksen myötä 28 työpaikkaa. Markkinatilanteen ja kysynnän negatiivisen kehityksen vuoksi yhtiö lomauttaa lisäksi 75 lasitehtaiden työntekijää 2-6 viikoksi.Osake oli laskenut 1,5 prosenttia.

Lahja- ja askartelutuotteita myyvän Tiimarin myynti laski toukokuussa 8,7 prosenttia viime vuodesta. Tiimarin osake oli pienellä vaihdolla 4,7 prosentin luisussa.

Lemminkäinen kertoi saaneensa viisivuotisen kunnossapitosopimuksen Norjasta, jonka arvo on 35 miljoonaa euroa. Lemminkäisen osake oli noussut 0,8 prosenttia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?