Metso piristi alavireisen pörssin tunnelmia

Helsingin pörssissä kaupankäynti on jatkunut iltapäivällä alavireisissä tunnelmissa. Eurostat julkaisi synkkiä lukuja euroalueen taloudesta.

5.6.2013 15:33 | Päivitetty 5.6.2013 15:43

Euromaiden yhteenlaskettu bruttokansantuote supistui tammi-maaliskuussa 0,2 prosenttia edellisestä neljänneksestä, mikä tarkoittaa euroalueen talouden kutistuneen jokaisella neljänneksellä vuoden 2011 lopusta lähtien.

Vaihtokärjen yhtiöt olivat lähes poikkeuksetta laskussa. Jyrkimmässä alamäessä olivat rengasvalmistaja Nokian Renkaat 2,6 prosentilla sekä nostolaitevalmistaja Konecranes 1,8 prosentilla.

Eurooppalaisen laajan Stoxx Europe 600-indeksi oli tippunut 0,8 prosenttia eilisen päätöstasonsa alapuolelle.

– Eurooppa seuraa trendiä, minkä amerikkalaiset eilen aloittivat ja jota japanilaiset jatkoivat. Aavistelut siitä, että keskuspankki Fed on vähentämässä velkakirjaostojaan vetivät kursseja alaspäin Yhdysvalloissa, markkinoilta kommentoidaan.

– Mitään positiivisia uutisia ei tullut, jotka olisivat nostaneet kursseja ylöspäin.

Kello 15 Helsingin pörssin yleisindeksi OMXH oli painunut 1,3 prosenttia. Suurimpien yhtiöiden OMXH 25-indeksi liikkui 1,4 prosenttia eilisen päätöstasonsa alapuolella.

Vaihtoa oli kertynyt runsaat 130 miljoonaa euroa, josta konepajayhtiö Metsoa oli vaihdettu runsaimmin vajaalla 14 miljoonalla eurolla. Metson osake oli noussut 0,3 prosenttia. Yhtiö oli vaihtokärjen ainoa nousija.

Toiseksi vaihdetuimman matkapuhelinyhtiö Nokian osake oli halventunut 1,6 prosenttia 2,66 euroon. Konepajayhtiö Outotec oli 0,4 prosentin ja energiakonserni Fortum 0,6 prosentin laskussa.

Metsäyhtiöistä Stora Enson R-osake oli luisunut 2,3 prosenttia ja UPM oli 1,9 prosenttia miinuksella.

Pörssiuutisten osalta päivä on ollut hiljainen. Osavuosikatsaukset saatiin sijoitusyhtiö Panostajalta ja sen tytäryhtiöltä Takomalta. Panostajan tulos ennen veroja putosi helmi-huhtikuussa 0,1 miljoonaa euroa tappiolle oltuaan viime vuonna vastaavaan aikaan 0,9 miljoonaa euroa voitollinen. Liikevaihto kasvoi 23 prosenttia 46,9 miljoonaan euroon.

Panostajan senttiosake oli 4,1 prosentin laskussa.

Konepajakonserni Takoman helmi-huhtikuun tappio oli hieman vuodentakaista suurempi Liikevaihto putosi 5,8 miljoonaan euroon 7,5 miljoonasta eurosta.Osaketta ei oltu vaihdettu lainkaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?