Kyselijät päästivät Marimekon helpolla

Marimekon taiteellinen johtaja vastasi tänään puolen tunnin ajan yleisön kysymyksiin Facebookissa. Lopputulos jäi laihaksi.

31.5.2013 16:17 | Päivitetty 31.5.2013 16:22

Marimekon taiteellinen johtaja Minna Kemell–Kutvonen vastasi tänään yleisön kysymyksiin kopiokuosikohusta Facebookissa. Kysymyksiä sai esittää puolen tunnin ajan.

Osa kysymyksistä ei liittynyt skandaaliin mitenkään – kyselijät olivat kiinnostuneita muun muassa siitä, tuleeko kouluikäisille enää vaatteita muista kuin klassikkomalleista.

Jotkut toki kysyivät itse asiasta. Kemell–Kutvonen ei ollut kovin halukas kommentoimaan suuntaan tai toiseen.

Kemell–Kutvosen mukaan Marimekon pääomistaja Mika Ihamuotila ei kommentoi asiaa, koska "asia koskee designia ja olemme designtalo".

Hänen mukaansa Marimekko ei vielä tiedä, aikooko se ostaa ukrainalaisen taiteilijan Maria Primatšenkon perikunnalta oikeudet johonkin toiseen taiteilijan työhön. Metsänväki–kuosissa käytetty kuvio oli kopioitu Primatšenkolta.

Myös kopioimiseen syyllistyneen taiteilija Kristina Isolan suhteen Kemell–Kutvonen pysyi vaitonaisena. Marimekko kuulemma paneutuu asiaan rauhassa ja aika näyttää miten yhteistyö jatkuu, jos mitenkään.

Taiteellinen johtaja ei arvioinut kriisin vaikutuksia Marimekon tulokseen tältä vuodelta. Yhtiön osake on laskenut tänään Helsingin pörssissä noin 1,2 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?