Miksi Marimekko ei tiedottanut kuosijupakasta?

Marimekko on pitänyt suhteellisen matalaa profiilia tiedottamisessaan Metsänväki-tapauksesta. Pörssitiedotetta ei ole kuulunut, vaikka kurssi on notkahtanut.

30.5.2013 16:43 | Päivitetty 30.5.2013 16:45

Marimekon Metsänväki-kuosin osoittautuminen kopioksi on herättänyt runsaasti julkisuutta. Yhtiöstä ei ole kuitenkaan annettu virallista tiedotetta asiasta.

Miksi Marimekko ei ole julkaissut Metsänväki-tapauksesta virallista tiedotetta, taiteellinen johtaja Minna Kemell-Kutvonen?

– Pörssin säädösten mukaan pörssiyhtiön on julkistettava tieto päätöksistä ja muista seikoista tai olosuhteista, jotka ovat arvopaperin arvoon olennaisesti vaikuttavia.

Miten Marimekko huolehtii, ettei vastaisuudessa samankaltaista kopiointia pääse tapahtumaan?  – On selvää, että suhtaudumme tilanteeseen äärimmäisen vakavasti. Pyrimme varmistamaan, että kaikki kuosimme ovat aitoja ja meille suunniteltuja. Meidän täytyy panostaa tähän entistä enemmän samaan aikaan, kun käymme  taistelua meitä vastaan kohdistuvia tekijänoikeusloukkauksia vastaan.

 – Mutta toisaalta on niin, että epäilyn ilmapiirissä luovuus ei kuki: meidän täytyy pystyä luottamaan suunnittelijoihimme. Hyvä yhteistyö perustuu molemminpuoliseen luottamukseen ja kunnioitukseen. Onko Marimekko harkinnut tekijänoikeuskorvauksien maksamista Metsänväki-kopioinnista?

– Lakimiehemme selvittävät asiaa. Kuinka monta Kristina Isolan kaltaista freelancea Marimekon palkkalistoilla on tällä hetkellä? – Suunnittelijatiimimme kokoonpano vaihtelee. Lisätietoja suunnittelijoistamme löytyy kotisivuiltamme.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?