S-Pankki ostaa enemmistön FIMistä - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

S-Pankki laajentaa rahastoihin ostamalla FIMin

S-Pankki aikoo ostaa osake-enemmistön FIM-konsernista. Näin pankki laajentaa toimintaansa rahastosäästämiseen ja varainhoitoon.

28.5.2013 11:15 | Päivitetty 28.5.2013 12:50

S-Pankki ostaa aluksi 51 prosenttia FIM-konsernin osakekannasta ja loput vuoden 2016 alkupuolella. Pankki ei kerro tiedotteessa kauppahintaa. Toteutuakseen hanke vaatii vielä kilpailu- ja kuluttajaviraston ja finanssivalvonnan hyväksynnän.

S-Pankki sanoo tavoittelevansa tukevaa asemaa rahastoyhtiönä. Se pyrkii kasvamaan Suomen suurimpien joukkoon vuosikymmenen loppuun mennessä.

S-Pankin toimitusjohtaja Pekka Ylihurula kertoo tiedotteessa, että asiakkaat ovat toivoneet rahastoja koko pankin toiminnan ajan. S-Pankki on selvittänyt eri vaihtoehtoja jo toista vuotta ja päätyi vakiintuneen toimijan ostamiseen.

Ylihurulan mukaan S-Pankilla ja FIMillä on samat arvot. S-Pankkia houkutteli FIMin laaja rahastoperhe. Pankki aikoo kytkeä asiakasomistajuuden rahastosäästämiseen.

– S-ryhmän ostoksista saatavan bonuksen voi vastaisuudessa siirtää rahastoon. Tarjoamme myös etuja S-ryhmän asiakasomistajille ja FIMin nykyisille asiakkaille, Ylihurula ennakoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?