Taaleritehtaan Rahastoyhtiölle 7000 euron rikemaksu Fivalta - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Taaleritehtaan Rahastoyhtiö sai 7000 euron rikemaksun

Finanssivalvonta (Fiva) on määrännyt Taaleritehtaan Rahastoyhtiölle 7 000 euron rikemaksun. Sanktion syynä on sijoitusrahastolakiin sisältyvien, varojen sijoittamista koskevien rajoitusten rikkominen.

29.4.2013 13:59 | Päivitetty 29.4.2013 14:01

Ajoittaiset rikkomukset ovat ajoittuneet 3. toukokuuta 2011 ja 28. elokuuta 2012 väliselle ajalle. Ne ovat tapahtuneet Taaleritehtaan Rahastoyhtiön hallinnoimassa Sijoitusrahasto Taaleritehdas Dinaari Osake -sijoitusrahastossa.

Sijoitusrahastolain mukaan enintään kaksi viidesosaa sijoitusrahaston varoista saa olla sijoitettuna sellaisiin saman liikkeeseenlaskijan arvopapereihin tai rahamarkkinavälineisiin, joiden osuus sijoitusrahaston varoista on enemmän kuin yksi kahdeskymmenesosa. Tätä sääntöä on Fivan mukaan rikottu Dinaari Osake -sijoitusrahaston varojen sijoittamisessa.

Sijoitusrahaston varojen sijoittamisessa on rikottu myös toista laissa säädettyä rajoitusta. Sen mukaan sijoitusrahaston varoista enintään kymmenesosan saa sijoittaa saman liikkeeseenlaskijan arvopapereihin tai rahamarkkinavälineisiin.

Fivan mukaan Dinaari Osake -sijoitusrahaston varojen sijoittamisessa ei sen kuuden ensimmäisen toimintakuukauden aikana huolehdittu riskin hajauttamisesta lain edellyttämällä tavalla.

Rikemaksun saajana on valtio. Taaleritehtaan Rahastoyhtiöllä on oikeus valittaa päätöksestä markkinaoikeuteen 30 päivän kuluessa siitä, kun yhtiö on saanut päätöksestä tiedon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?