Analyytikko: YIT:n tulos jäänee odotuksista - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Analyytikko: YIT:n koko vuoden tulos jäänee odotuksista

Pohjola Pankin analyytikon Matias Rautionmaan mukaan odotuksia YIT:n tuloskasvusta joudutaan korjaamaan alaspäin. Heikosta alkuvuodesta kertonut YIT kuitenkin pitää myönteisen ohjeistuksensa ennallaan.

26.4.2013 13:51 | Päivitetty 26.4.2013 14:26

Rakennusyhtiö YIT:n alkuvuoden odotuksia heikompi tulos ei voi olla vaikuttamatta koko vuoden tulosnäkymään, arvioi Pohjolan analyytikko Matias Rautionmaa. YIT piti toistaiseksi koko vuoden näkymänsä ennallaan.

– Kiinteistötekniikassa kustannussäästöohjelma etenee ja huollossa ja kunnossapidossa on patoutunutta kysyntää. Lienee kuitenkin selvää, että odotuksia tuloskasvusta korjataan maltillisemmiksi, Rautionmaa toteaa Taloussanomille.

Rautionmaan mukaan YIT:n liiketoimintanäkymissä ei kuitenkaan ole tapahtunut dramaattista muutosta. Lisähuolta aiheuttaa silti heikohkon taloustilanteen vaikutus rakentamiseen niin Suomessa kuin Venäjällä.

YIT ilmoitti tänään vuoden ensimmäisen neljänneksen tuloksensa pakittaneen jopa 27 prosenttia viime vuodesta. Tulos ennen veroja oli 33,8 miljoonaa euroa, kun analyytikoiden ennuste povasi alkuvuoden tulokseksi 51,2 miljoonaa euroa.

– Kiinteistötekniikan palvelut tarjosivat selkeän tulospettymyksen asiakkaiden viivästettyä huoltosopimusten lisätöitä. Siinä on suurin selitys heikolle tulokselle.

YIT:n mukaan yhtiön jakautuminen etenee suunnitellusti. Kiinteistöteknisten palveluista kuten huollosta ja kunnossapidosta vastaavan uuden Caverionin on tarkoitus listautua pörssiin heinäkuussa.

– Caverion saa toimintaansa varsin heikon lähdön, jos katsoo ensimmäisen kvartaalin tulostasoa, Rautionmaa valittelee.

YIT:n kurssi oli iltapäivällä yli kahdeksan prosentin pudotuksessa Helsingin pörssissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?