Ilmarisen sijoitustuotot putosivat alkuvuonna

Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen sijoitustuotot olivat alkuvuonna selvässä laskussa, mutta ne pysyivät silti plussalla.

23.4.2013 10:35 | Päivitetty 23.4.2013 10:52

Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen sijoitustuotot notkahtivat alkuvuonna. Tuotot pysyivät kuitenkin selvästi plussan puolella. Sijoitusten markkina-arvo nousi ensimmäistä kertaa yli 30 miljardin euron, tosin niukasti.

– Ilmarisen sijoitustuottojen hyvä kehitys on jatkunut alkuvuonna. Tämä on seurausta etenkin globaalien osakemarkkinoiden myönteisestä kehityksestä, varatoimitusjohtaja Timo Ritakallio sanoo tiedotteessa.

Tammi–maaliskuun sijoitusten tuotto ylsi 2,0 prosenttiin, kun se vuotta aiemmin oli 5,1 prosenttia. Euroissa tämä on 600 miljoonaa verrattuna vuodentakaiseen 1,4 miljardiin.

Parhaiten eli 4,7 prosenttia tuottivat alkuvuonna pörssiosakkeet. Ritakallion mukaan hyviä tuottoja saatiin amerikkalaisista, aasialaisista ja pohjoismaisista osakkeista.

Myös pidemmällä aikavälillä osakemarkkinoiden tilanne näyttää varatoimitusjohtajan mukaan varsin valoisalta. Lyhyellä aikavälillä sen sijaan euroalueen velkakriisin ja taloustaantuman jatkuminen kaivertavat.

– Mutta vaikka Suomen ja Euroopan talous on tällä hetkellä ongelmissa, eläkesijoitusten lähiaikojen tuottonäkymät ovat edelleen varsin hyvät, ja tulevaisuuden eläkkeet ovat turvatut, Ritakallio sanoo.

Ilmarisen pörssisalkussa suomalaisten osakesijoitusten osuus pieneni, ja etenkin muiden pohjoismaisten osakesijoitusten osuus kasvoi.

Listattujen suomalaisyhtiöiden osakkeiden osuus oli silti edelleen 31 prosenttia. Ilmarisen omistus suomalaisissa pörssiyhtiöissä yltää 2,9 miljardiin euroon. Salkusta löytyy muun muassa Nokiaa ja Pohjolaa. Sen sijaan Talvivaarat yhtiö on myynyt, kuten jo aiemmin kerrottiin.

Ilmarisen vakavaraisuus vahvistui ja vakavaraisuusaste oli maaliskuun lopussa 1,7-kertainen lakisääteiseen vakavaraisuusrajaan nähden.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?