Nokia Siemensin huippukannattavuus heikentyi

Verkkoyhtiö Nokia Siemens Networks (NSN) teki selvästi voitollisen tuloksen ensimmäisellä vuosineljänneksellä, vaikka edellisen neljänneksen lukuihin ei enää yllettykään.

18.4.2013 13:42 | Päivitetty 18.4.2013 13:36

Liikevoittoa (ei-IFRS) päättyneellä osavuosikaudella syntyi 196 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin liiketappio oli 146 miljoonaa euroa. Ei-IFRS -luvuissa ei ole mukana kertaluontoisia eriä.

Viime vuoden viimeisellä neljänneksellä verkkoyhtiö teki 575 miljoonan euron liikevoiton.

NSN:n liikevaihto supistui alkuvuonna viisi prosenttia 2,8 miljardiin euroon vuodentakaisesta 2,9 miljardista eurosta. Viime vuoden viimeisellä neljänneksellä liikevaihto oli selvästi korkeampi 4,0 miljardia euroa.

Ensimmäisen vuosineljänneksen liikevoittoprosentti (ei-IFRS) oli seitsemän. Liikevoittoprosentti kuvaa liikevoiton osuutta liikevaihdosta ja on yksi kannattavuuden mittari.

Nokia arvioi tammikuun tilinpäätöstiedotteessa tammi-maaliskuun liikevoittoprosentiksi noin kolme prosenttia. Vaihteluväliksi annettiin neljä prosenttiyksikköä alas- tai ylöspäin.

Viime vuoden loka-joulukuussa liikevoittoprosentti oli 14,4, mikä oli korkein sitten Nokia Siemensin perustamisen huhtikuussa 2007.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?