Taaleritehdas aloittaa Helsingin pörssin First North -listalla huhtikuussa - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Taaleritehdas aloittaa Helsingin pörssin First North -listalla

Varainhoito- ja sijoitusyhtiö Taaleritehdas listautuu ensi viikolla Helsingin pörssin First North Finland -listalle.

16.4.2013 15:42 | Päivitetty 16.4.2013 15:40

Helsingin pörssi saa pitkään kaivattua uutta verta, kun varainhoito- ja sijoitusyhtiö Taaleritehdas listautuu suunnitelmiensa mukaisesti Helsingin pörssin First North Finland -listalle ensi viikolla. First North on vaihtoehtoinen markkinapaikka suomalaisille kasvuyrityksille. Listalla noteerataan ennestään kolmen yhtiön osakkeet.

Listautumistaan varten Taaleritehdas vahvisti tasettaan suunnatulla annilla, joka tuotti 15 miljoonaa euroa ja 400 uutta omistajaa.

Toimitusjohtaja Juhani Elomaan mukaan tekeillä oleva osinkoverouudistus ei vaikuta sijoitusyhtiön kasvustrategiaan. Pörssilistautumisen tavoitteena on kasvun ohella lisätä toiminnan läpinäkyvyyttä ja vakuuttaa sijoittajat tasa-arvoisesta asemastaan.

Elomaan mukaan Taaleritehtaan kasvua kiihdytetään vahvistamalla emoyhtiön tasetta ja investoimalla varainhoidon kasvuun.  – Olemme myös tehneet sijoituksen joukkolainoitukseen erikoistuneeseen Invesdor-yhtiöön sekä rahoitamme uutta rahoitusyhtiötämme Lainaamoa. Kesäkuussa toimintansa aloittavan Lainaamon tuotteita ovat kuluttajille suunnatut lainat ja jatkossa myös yritysrahoituksen tuotteet, hän kertoi tiedotustilaisuudessa Helsingissä tänään.

Taaleritehtaan liikevaihto oli viime vuonna 20,3 miljoonaa euroa, missä oli kasvua kymmenen prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Tilikauden tulos oli 2,1 miljoonaa euroa, jossa kasvua edellisvuodesta oli  700 000 euroa.  Osakekohtainen tulos oli 0,46 euroa.

Toimitusjohtaja Elomaan mukaan yhtiö aikoo jakaa keväästä 2014 lähtien osinkoina omistajille puolet yhtiön tuloksesta.

Yksityistä pääomaa rahoitusmarkkinoille

Taaleritehtaan hallinnoitava asiakasvarallisuus oli vuoden 2012 lopussa noin 2,4 miljardia euroa. Yhtön asiakasmäärä kasvoi yli 2 100 henkilöön. Vuosien 2007–2012 aikana hallinnoitava varallisuus on kasvanut vuosittain keskimäärin 62 prosenttia.

– Visiomme on yhdistää yksityinen pääoma ja pääomamarkkinat. Rahoituslaitosten lainananto on kiristymässä, joten erityisesti pk-yritysten kasvurahoitukselle olisi luotavissa uusia sijoitusinstrumentteja, Elomaa sanoi.

Taaleritehtaan pääomarahastoihin kuuluu myös Suomen ensimmäinen metsää omistava rahasto. Yhtiö on investoinut myös esimerkiksi biokaasulaitoksiin, tuulivoimaan, hyödykesijoittamiseen ja kultaharkkokauppaan.

Taaleritehtaan kaupankäynnin First North Finland -markkinapaikalla on määrä alkaa 24. huhtikuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?