Epävarmuus heiluttaa kullan hintaa - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Epävarmuus heiluttaa kullan hintaa

Kuvituskuva
Julkaistu: 11.4.2013 15:52, Päivitetty 11.4.2013 15:53

Kullan hinta on hakenut suuntaa tänään, kun Euroopasta ja Yhdysvalloista saadut uutiset herättivät epävarmuutta markkinoilla.

Kullan hinta lähti Lontoossa laskuun huhuista, joiden mukaan Kyproksen keskuspankki suunnittelisi kultavarantojensa myyntiä kerätäkseen varoa valtion kassaan. Keskuspankki kumosi huhut paikkaansa pitämättöminä.

– Kyproksen keskuspankin ilmoitus on rauhoittanut tunnelmia ja kääntänyt kullan hinnan nousuun. Tilanne Euroopassa on silti epävakaa. Jos kultaa tulee myyntiin, se voi tapahtua hiukan myöhemmin, totesi johtaja David Govett lontoolaisesta Marex Spectron Groupista uutistoimisto Bloombergille.

Kullan hintaan vaikutti myös lisääntynyt tarjonta. Osa sijoittajista vähensi kultaomistuksiaan, kun spekulaatiot Yhdysvaltojen keskuspankin Fedin elvytyspolitiikan jatkosta kasvoivat.

Fedin edellisen korkokokouksen pöytäkirjasta ilmeni, että useat pankin avomarkkinakomitean jäsenet haluaisivat pankin alkavan supistaa lainaosto-ohjelmiaan. Keskuspankki on lainaostoilla pyrkinyt laskemaan pitkiä korkoja ja tukemaan näin taloutta.

Kullan kesäkuun toimitusten unssihinta oli aamupäivällä New Yorkin raaka-ainepörssissä lähes eilisellä tasollaan 1 559,40 dollarissa. Hinta oli heilahdellut 0,4 prosentin laskun ja 0,2 prosentin nousun välillä.

Lontoossa kullan välittömien toimitusten unssihinta oli noussut 0,1 prosenttia 1 560,33 dollariin.

Goldman Sachs -pankki laski eilen ennustettaan kullan hinnasta vuodelle 2014. Pankki ilmoitti laskun perusteeksi sen, että kullan hinnankehitys seuraa Yhdysvaltojen talouden elpymistä.

Tuoreimmat osastosta