UPM vähentää Raumalta 87

Metsäyhtiö UPM sulkee Raumalla paperikone 3:n ja Saksassa Ettringenin paperikone 4:n. Yt-neuvotteluiden tuloksena Raumalta vähenee 87 työpaikkaa ja Ettringenistä 150.

| Päivitetty

Aiemmin tammikuussa UPM perusteli, että Rauman kone ja Ettringenin kone olivat teknisen käyttöikänsä loppuvaiheessa. Niiden tuotepaletti oli rajallinen tai kannattavuus heikko.

UPM kertoo saaneensa päätökseen myös yt-neuvottelut koskien Paperiliiketoiminnan uudelleenjärjestelyjä sekä UPM:n globaalien funktioiden uudelleenjärjestelyjä Suomessa. Muualla henkilöstöneuvottelut globaaleissa funktioissa jatkuvat.

– Henkilöstövähennykset ovat valitettavia, mutta tässä tilanteessa välttämättömiä. UPM tukee eri muodoissa  työnsä menettävien työntekijöiden työnhakua ja uudelleenkoulutusta, sanoo UPM:n Paperiliiketoiminnan johtaja Jyrki Ovaska.

UPM:n mukaan Docellesin paperitehtaan ja UPM Aigrefeuillen jatkojalostetehtaan myynti on edelleen käynnissä. Tammikuussa UPM kertoi, että Docellesin tehtaan myynnille oli varattu aikaa enintään puoli vuotta.

UPM haluaisi vähentää Euroopan painopaperikapasiteettia pysyvästi 580 000 tonnia. Yhtiön mukaan korkeat kustannukset ja merkittävä ylikapasiteetti ovat edelleen haasteita markkinoilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?