WSJ: Sijoitusyhtiöt varautuvat jo korkojen nousuun - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Korot ennätysmatalalla – sijoitusyhtiöt varautuvat nousuun

Markkinakorot on ennätysmatalalla. Niiden taustalla on keskuspankkien korkopolitiikka. Korot voivat kuitenkin alkaa nousta. Maailmaan suurimpiin lukeutuvat sijoitusyhtiöt ovat alkaneet jo varautua korkojen nousuun, kertoo talouslehti Wall Street Journal.

12.3.2013 9:52 | Päivitetty 12.3.2013 10:41

Yhdysvaltain keskuspankin Fedin ohjauskorko on ollut ennätysmatalalla Yhdysvalloissa finanssikriisin alusta eli vuodesta 2008 lähtien. Myös Euroopassa keskuspankki EKP on laskenut korkoja alas piristääkseen taloudellista toimeliaisuutta.

Keskuspankkien ohjauskorkojen nousu ei ole näköpiirissä. Osa sijoitusyhtiöistä on alkanut kuitenkin varautua keskuspankkien toimenpiteisiin, kertoo talouslehti Wall Street Journal. Kun korot alkavat nousta, se tapahtuu nopeasti, lehti kirjoittaa.

Korkojen nousun ajankohtaa on vaikea ennustaa. Ennustamisen sijaan maailman suurimpiin lukeutuvat sijoitusyhtiöt Blackrock ja Pacific Investment Management ovat ostaneet arvopapereita, joiden avulla yhtiöt tekevät voittoa korkojen noustessa.

Sijoitusyhtiöt ovat esimerkiksi ostaneet vaihtuvakorkoisia velkakirjoja, koronvaihtosopimuksia ja inflaatiosuojattuja velkakirjoja. Näiden arvopapereiden arvo nousee korkojen noustessa. Toiset sijoittajat ovat lyöneet vetoa Yhdysvaltain velkakirjojen hinnanlaskun puolesta.

– Emme usko, että kun palo alkaa, kaikki ehtivät juosta ulos. Korot voivat nousta 50 korkopistettä ennen kuin meklarit ehtivät myydä kaiken, kiinteätuottoisiin velkakirjoihin sijoittavan TCW-yhtiön toimitusjohtaja Stephen Kane sanoo.

Toistaiseksi Yhdysvaltain valtionvelkakirjojen hinnanlaskun puolesta veikanneet ovat menettäneet rahojaan, koska keskuspankki Fed on jatkanut velkakirjaostojaan yli neljä vuotta. Korkojen nousuun varautuminen voikin aiheuttaa tappioita sijoittajille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?