YIT:n osake nousee kovan tulospäivän pörssissä - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

YIT:n osake nousee kovan tulospäivän pörssissä

Helsingin pörssi vaihtoi iltapäivällä aamuisen sahaamisensa varovaiseen nousuun, vaikka vaihdetuin osaketrio olikin painunut aamuisia arvojaan syvemmälle. Tulospäivä on ollut vilkas, sillä yhdeksän pörssiyhtiötä kertoi viime vuoden viimeisen neljänneksen ja koko viime vuoden tuloslukunsa.

5.2.2013 15:13 | Päivitetty 5.2.2013 15:18

Muualla Euroopassa oltiin vakaammassa nousussa. Noin kello 14 laaja Stoxx Europe 600 -indeksi oli 1,9 prosenttia plussalla.

Helsingissä yleisindeksi OMXH oli edennyt 0,2 prosenttia. Suurten yhtiöiden OMX25 oli astetta reippaammassa, 0,4 prosentin nousussa. Vaihtoa oli kertynyt 265 miljoonaa euroa.

Vaihtokärjessä matkapuhelinyhtiö Nokian alamäki oli loiventunut 1,2 prosenttiin 2,82 euroon.

Toiseksi vaihdetuimpana öljynjalostaja Neste Oilin osake oli heikentynyt 7,9 prosenttia yhtiön tuloksen jäätyä analyytikkoennusteista.

Neste Oilin perässä vaihtokärjessä oli metsäyhtiö Stora Enson R-osake, joka oli painunut 2,3 prosenttia. Stora Enson tulos oli selvässä laskussa tilivuoden viimeisellä neljänneksellä, ja yhtiö kertoi yhteensä 600 työntekijän vähennyksistä pääosin Ruotsissa ja Suomessa. Suomessa työnsä menettää noin sata henkeä Stora Enson sahoilla ympäri maata, ja Ruotsista Stora Enso sulkee kaksi sanomalehtipaperia valmistavaa konetta.

UPM oli puolestaan vahvistunut 0,3 prosenttia.

TeliaSoneran osake oli samoin edennyt 0,3 prosenttia. Dagens Industri -lehden mukaan TeliaSoneran matkapuhelin- ja Euraasia-toiminnoista vastaava johtaja Tero Kivisaari joutuu jättämään tehtävänsä korruptiojupakan vuoksi.

Jakautuva YITkiskoo ylös

Rakennuskonserni YIT:n osake oli vahvistunut 5,4 prosenttia, vaikka yhtiön loppuvuoden tulos jäikin vuodentakaista heikommaksi.

Osake sai vauhtia yhtiön jakautumisuutisesta. YIT kertoi jakautuvansa rakentamispalveluita tarjoavaan YIT:hen ja kiinteistöteknisiä palveluita tarjoavaan Caverioniin. Analyysiyhtiö Inderesin mukaan jakautuminen mahdollistaa molempien yhtiöiden itsenäisen ja fokusoituneemman kehittämisen.

Laskussa oli loppuvuonna myös kauppakonserni Keskon tulos, mutta tästä huolimatta yhtiön B-osake oli kohonnut 1,5 prosenttia. Kesko kertoi myös vaihtavansa johtoryhmässään Rautakeskon, Ruokakeskon sekä kauppapaikat ja sijoitukset -vastuualueen johtajia.

Myös toimistotuotteita myyvän Wulffin tulos heikkeni. Yhtiönosake oli eilisellä päätöstasollaan.

Tulosparannuksesta kertoneista yhtiöistä taajuusmuuttajia valmistavan Vaconin osake oli painunut 0,7 prosenttia ja sijoitusyhtiö Norvestian osake 0,3 prosenttia, kun taas ohjelmistoyhtiö QPR Softwaren osake oli vahvistunut 4,2 prosenttia.

Konepajakonserni Metson osake oli edennyt 0,5 prosenttia yhtiön kerrottua, että se ostaa mangaanituotteiden valimon Kiinasta.

Pakkausvalmistaja Huhtamäen osake oli vahvistunut 0,1 prosenttia yhtiön saatua sijoitussuosituslaskun Danske Bankilta. Uusi suositus on "pidä", kun aiempi oli "osta". Evli taas laski tietoturvayhtiö F-Securen suosituksen tasolle "myy", minkä jäljiltä F-Securen osake oli pakittanut 1,8 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?