He myyvät lyhyeksi Nokiaa – ykkösenä norjalainen suursijoittaja - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

He myyvät lyhyeksi Nokiaa – ykkösenä norjalainen suursijoittaja

Finanssivalvonnan tuoreen listan perusteella moni rahasto veikkaa Nokian osakkeen arvon laskevan. Osakkeen suurin lyhyeksi myyjä on suuri norjalainen sijoitusrahasto.

11.11.2012 10:49 | Päivitetty 11.11.2012 10:49

Finanssivalvonnan julkaiseman listan mukaan Nokia on Helsingin pörssin eniten lyhyeksi myyty suomalaisosake. Listan mukaan perjantaina yli seitsemän prosenttia Nokian osakekannasta oli myyty lyhyeksi.

Lyhyeksi myyjä olettaa, että osakkeen arvo laskee tulevaisuudessa. Jos osakkeen arvo nousee, lyhyeksi myyjä häviää rahaa.

Nokian osakkeen suurin lyhyeksi myyjä Helsingissä oli Viking Global Investors –sijoitusrahasto. Rahasto on myynyt lyhyeksi kaksi prosenttia Nokian osakekannasta. Viking Global Investors on myynyt osaketta lyhyeksi marraskuun 2. päivä.

Rahaston perustaja ja toimitusjohtaja on norjalainen Ole Andreas Halvorsen. Norjalainen talousmedia E24 kuvailee Halvorsenin olevan julkimon asemassa Wall Streetillä. Uutistoimisto Reuters puolestaan kuvailee Halvorsenia ”vipurahastojen supertähdeksi”.

Muita suuria Nokian lyhyeksi myyjiä ovat yhdysvaltalaiset Blue Ridge Capital ja Maverick Capital.

Finanssivalvonnan lista kattaa vain Helsingin pörssissä lyhyeksi myydyt osakkeet. Helsingin pörssin lisäksi Nokian osakkeella käydään kauppaa myös New Yorkin pörssissä (NYSE).

Finanssivalvonta julkaisee verkkosivuillaan vain niiden sijoittajien nimet, jotka ovat myyneet lyhyeksi 0,5 prosenttia yhtiön osakekannasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?