Nokia paljastaa: Suomessa nollaverot, ulkomaille maksettiin 138 miljoonaa - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Nokia paljastaa: Suomessa nollaverot, ulkomaille maksettiin 138 miljoonaa

Matkapuhelinyhtiö Nokia ei maksanut viime vuonna Suomeen veroja lainkaan, mutta ulkomaille se tilitti veroja ainakin 138 miljoonaa euroa.

1.11.2012 13:34 | Päivitetty 1.11.2012 13:38

Matkapuhelinyhtiö Nokia on tarkentanut viime vuoden verotietojaan. Taloussanomat kertoi aiemmin tänään, että yhtiö ei maksanut tappiollisesta tuloksestaan johtuen viime vuonna Suomeen käytännössä lainkaan veroja. Yhtiö vahvistaa tiedon.

– Vuonna 2011 emoyhtiön verotettava tulo on ollut tappiollinen, ja tästä syystä yhtiölle ei maksuunpantu tuloveroja, Nokia sanoo Taloussanomille antamassaan lausunnossa.

Matkapuhelinjätti sai verottajalta minimaalisen 150 euron jäännösveron eli mätkyt, joka oli viime vuonna ainoa yhtiön Suomeen maksama vero.

Ulkomaille Nokia kertoo tilittäneensä kuitenkin runsaat verotulot. Nokian lausunnon mukaan sen Suomessa sijaitseva emoyhtiö maksoi vuonna 2011 ulkomaisia veroja 138 miljoonaa euroa. Ne on yhtiön mukaan maksettu ulkomailla saaduista tuloista.

– Koska emoyhtiömme ulkomailta saatuja osinko-, korko- ja rojaltituloja verotetaan Suomen lisäksi myös ulkomailla (tulon lähteellä), on emoyhtiölle kuitenkin maksuunpantu vuonna 2011 ulkomaisia veroja (138 miljoonaa euroa) tappiollisesta tuloksesta huolimatta, Nokia kirjoittaa.

Nokia kommentoi laajemmin myös konsernin liiketoiminnan riskijakaumaa. Yhtiön mukaan sen riskit kohdistuvat voimakkaasti Suomessa sijaitsevan emoyhtiön harteille. Niinpä yhtiö on jättänyt Suomeen hyvinä vuosina paljon verotettavaa voittoa, mutta aikojen ollessa kovempia nimenomaan Suomen-yksikkö tuntee sen nahoissaan.

– Emoyhtiön tulos on suhteellisesti huonompi niinä vuosina, jolloin konsernin kokonaiskannattavuus on matalampi, Nokia sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?