E.ON myy liiketoimintansa Suomessa - Fennovoima mukaan lukien - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Energiakonserni E.ON myy liiketoimintansa Suomessa

Energiakonserni E.ON ilmoittaa aloittaneensa liiketoimintojensa ja omistustensa myynnin Suomessa Fennovoima-omistus mukaanluettuna. E.ON on omistanut Pyhäjoelle ydinvoimalaa suunnittelevasta Fennovoimasta 34 prosenttia.

24.10.2012 13:30 | Päivitetty 24.10.2012 13:36

Yhtiöllä on myös 20 prosentin osuus maakaasuyhtiö Gasumista. Myynti vaikuttaa myös E.ON Kainuun ja Karhu Voiman toimintaan.

– E.ON päättänyt keskittää resurssinsa, voimavaransa ja investointinsa Pohjoismaissa olemassa oleviin toimintoihin pääasiassa Ruotsissa ja Tanskassa, sanoo E.ON Sverigen toimitusjohtaja Jonas Abrahamsson tiedotteessa.

– Ymmärrän Fennovoiman hankkeen erityismerkityksen Suomelle. Tuemme toista omistajaa, Voimaosakeyhtiö SF:ää, löytämään keinon hankkeen viemiseksi eteenpäin, hän jatkaa.

E.ON Sverigen Suomessa toimivia tytäryhtiöitä ovat E.ON Kainuu, sen tytäryhtiö E.ON Kainuun Sähköverkko, Kotkassa toimiva Karhu Voima sekä vuonna 2006 perustettu E.ON Suomi.

E.ON:illa on Suomessa reilut 110 000 asiakasta ja sähköverkkoa Kainuussa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kotkassa Karhulan teollisuusalueella. Viime vuonna E.ON-yhtiöiden liikevaihto Suomessa oli noin 155 miljoonaa euroa.

Strategiauudistus perustuu E.ON:in mukaan Euroopan yleisiin talousnäkymiin ja monien maiden hitaaseen tai pysähtyneeseen talouskasvuun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?