Elintarvikejätti vähentää sokeria lastenmuroista - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Elintarvikejätti vähentää sokeria muroista

Kuluttajien toiveet vähäsokerisuudesta ovat saaneet elintarvikejätti Nestlén murovalmistajan CPW:n muuttamaan muroreseptejä terveellisempään suuntaan.

Cereal Partners Worldwide lupaa vähentää nuorten suosiman muromerkin sokeripitoisuutta.

15.10.2012 15:03 | Päivitetty 15.10.2012 16:07

Lasten lihavuus on yleistynyt hälyttävästi niin maailmalla kuin Suomessakin. Terveysviranomaisten ja vanhempien huoli ja painostus alkaa näkyä jo elintarviketeollisuuden valinnoissa.

Elintarvikejätti Nestlén muroista vastaava Cereal Partners Worldwide (CPW) on julkaissut tänään sitoumuksen, jossa se lupaa vähentää 20 lasten ja nuorten suosiman muromerkin sokeripitoisuutta vuoden 2015 mennessä maailmanlaajuisesti.

Helsinkiläisen ravitsemusterapeutin Tuula Heikkisen mukaan uutinen on muutos parempaan suuntaan. Esimerkiksi yhtiön hunajamuroissa eli Honey Cheerios -muroissa sokeria on ollut jopa 35 grammaa sadasta grammasta.

– Se on ollut aika korkea määrä, sanoo Heikkinen Taloussanomille.

CPW kertoo rukkaavansa Suomen markkinoilla olevien Nesquik, Nesquik Duon, Lionin ja Honey Cheerios -murojen sokeripitoisuutta. Esimerkiksi hunajamurojen sokeripitoisuus vähenee 10 grammaa. Kalorit eivät kuitenkaan vähene, koska sokeria korvataan muilla hiilihydraateilla kuten esimerkiksi glukoosisiirapilla. Murojen ravintosisältöä parannetaan lisäämällä täysjyvän osuutta ja vähentämällä suolaa.

Kaikki murot eivät ole höttöä 

Heikkisen mukaan murotkin voivat olla terveellisiä, mikäli ne ovat täysjyvämuroja, niissä ei ole lisättyä sokeria ja niiden kuitupitoisuutta on lisätty.  

Heikkisen mukaan Suomenkin markkinoilla on muroja, joissa sokeripitoisuus on vain 11 grammaa sadasta. 

Muroyhtiölle lastenmurot ovat kuitenkin tärkeää bisnestä. Arkipäiväiseltä näyttävien terveysmurojen sijasta on lapsille on helpompi kaupata sokerihuurrettuja tai suklaisia muroja, jotka maistuvat makealta kuin karkki.

Nestlén mukaan sokerin vähentäminen muroista on ollut vanhempien toive. Vaikka Suomessa puuron asema aamiaisruokana on edelleen vahva, niin yhtiön mukaan ruokakulttuuri täällä ja muualla Pohjoismaissa on muuttumassa kiireisen elämäntyylin vuoksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?