Cargotec: Kannattavuus jää ennakoitua heikommaksi - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Cargotec: Kannattavuus jää ennakoitua heikommaksi

Lastinkäsittelylaitteita valmistava Cargotec ilmoittaa, että yhtiön koko vuoden kannattavuus jää odotetusta. Pääsyynä ovat ennakoitua suuremmat kulut.

15.10.2012 10:33 | Päivitetty 15.10.2012 11:43

Lastinkäsittelylaitteita valmistava Cargotec alentaa arviotaan koko vuoden liikevoittomarginaalistaan. Syynä ovat Terminals-liiketoiminnan kustannusylitykset. Kannattavuutta mittaavalla liikevoittomarginaalilla tarkoitetaan liikevoiton osuutta liikevaihdosta.

Cargotec arvioi, että liikevoittomarginaali on tänä vuonna noin viisi prosenttia ilman kertaluonteisia kuluja. Aiempi marginaaliarvio oli noin kuusi prosenttia. Liikevaihdon yhtiö ennustaa edelleen kasvavan viime vuodesta.

– Terminals -liiketoiminta-alueella suurten projektien kannattavuus jäi kustannusylitysten takia kolmannella vuosineljänneksellä ennakoidusta, ja tästä syystä myös vuoden viimeisen vuosineljänneksen tuloksen arvioidaan jäävän alle aiempien arvioiden, tiedotteessa kerrotaan.

Terminals Kalmar toimittaa esimerkiksi satama- ja kenttänostureita, konttikurottajia, terminaalitraktoreita ja haarukkatrukkeja.

Tulosennusteeseen vaikuttaa myös se, että lastinkäsittelyratkaisuja toimittavan Marine-alueen toimituksia siirtyy vuodenvaihteen yli.

Uudet tilauksetlaskussa

Cargotec antoi tänään myös ennakkotietoja kolmannen neljänneksen tuloksestaan.

Alustavien tietojen mukaan yhtiö sai uusia tilauksia 719 miljoonalla eurolla. Viime vuonna vastaavana aikana tilauksia tuli 811 miljoonalla eurolla, joten laskua oli runsaat 11 prosenttia.

Liikevaihto kasvoi 5,4 prosenttia 794 miljoonaan euroon. Liikevoittomarginaali kutistui 4,9 prosenttiin viime vuoden heinä-syyskuun 7,2 prosentista.

Cargotec on aloittanut toimet liikevoiton parantamiseksi. Niistä arvioidaan syntyvän kertakuluja viimeiselle vuosineljännekselle.

Cargotec aloitti kuun alussa koko henkilöstöään koskevat yt-neuvottelut. Yhtiö arvioi vähentämistarpeeksi maailmanlaajuisesti noin 245 henkilöä. Suomessa vähentämistarve on 130 henkilöä ja Ruotsissa 35.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?