Cargotec siirtää Mikael Mäkisen johtamaan Marinen Aasian listautumista - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Cargotecin toimitusjohtaja vaihtuu - entinen Marinen johtoon

Mikael Mäkinen

Julkaistu: 4.10.2012 10:36, Päivitetty 4.10.2012 10:37

Lastinkäsittelylaitteita valmistavan Cargotecin hallitus on nimittänyt yhtiön toimitusjohtajan Mikael Mäkisen Marine-liiketoiminta-alueen johtajaksi johtamaan Marinen listaamista Aasiassa.

Nykyinen Marine-liiketoiminta-alueen johtaja, Pekka Vauramo, on nimitetty Marine-liiketoiminta-alueen operatiiviseksi johtajaksi.

Cargotecin hallitus päätti syyskuussa jatkaa Marinen listaamisen valmistelua Aasiassa. Yhtiön tiedotteen mukaan listaaminen tapahtuisi viimeistään ensi vuoden toisella puoliskolla markkinatilanteen salliessa.

– Mikael Mäkinen on johtanut pörssiyhtiötä, hänellä on kahdeksan vuoden kokemus Singaporesta laivanrakennusalalta ja hän on kehittänyt Cargotecista maailmanlaajuisen markkinajohtajan. Nämä saavutukset vakuuttivat meidät, että Mäkisellä on oikea osaaminen tehtävään, Cargotecin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Herlin perustelee nimitystä tiedotteessa.

Cargotecin väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi on nimitetty yhtiön hallituksen varapuheenjohtaja Tapio Hakakari. Cargotecin hallitus on päättänyt olla nimittämättä hänelle sijaista.

Hallitus on myös aloittanut uuden toimitusjohtajan rekrytointiprosessin.

Samalla Cargotecin johtoryhmän kokoonpano muuttuu uutta hallinto- ja ohjausjärjestelmää ja siihen siirtymistä tukevaksi. Jatkossa johtoryhmän muodostavat väliaikainen toimitusjohtaja Tapio Hakakari, talous- ja rahoitusjohtaja Eeva Sipilä, sekä liiketoiminta-alueiden johtajat Mikael Mäkinen (Marine), Olli Isotalo (Terminals) ja Axel Leijonhufvud (Load Handling).

Kaikki muutokset astuvat voimaan maanantaina 8. lokakuuta.