Lemminkäinen hakee kasvua ulkomailta - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Lemminkäinen hakee kasvua ulkomailta

Rakennusyhtiö Lemminkäisen toimitusjohtajan Timo Kohtamäen mukaan ala ei kasva Suomessa käytännössä lainkaan ensi vuonna. Ruotsissa, Norjassa, Baltiassa ja Venäjällä rakentaminen kasvaa sen sijaan ennusteiden mukaan myös vuosina 2013–2014.

3.10.2012 13:20 | Päivitetty 3.10.2012 14:03

– Suomessa kasvua hidastavat vientiteollisuuden synkkenevät näkymät, talouden yleinen epävarmuus sekä budjettikeskustelussa olevat veroratkaisut, jotka kaikki syövät kuluttajien luottamusta talouteensa, Kohtamäki sanoi tänään Lemminkäisen pääomamarkkinapäivässä.

Kohtamäen mukaan yhtiön strategia on edennyt suunnitelmien mukaan.

– Olemme luopuneet keskeisistä ydinliiketoimintoihin kuulumattomista liiketoiminnoista ja yhtenäistäneet konsernin rakennetta, toimintatapoja ja johtamista. Pohjoismaiden infrarakentamisessa kasvunäkymät ovat hyvät, ja meillä on hyvät lähtöasemat Venäjän kasvulle. Kaikkien toimialojemme kannattavuus on paranemassa, Kohtamäki sanoi.

Lemminkäinen pitää koko vuoden tulosohjeistuksensa ennallaan. Yhtiö arvioi, että sen liikevaihto pysyy tänä vuonna viime vuoden tasolla ja tulos ennen veroja paranee. Arvio perustuu hyvin sujuneeseen alkuvuoteen sekä viime vuotta suurempaan tilauskantaan ja tilauskannan katekantaan.

Omavaraisuusasteensa yhtiö arvioi ylittävän vuoden lopussa 35 prosentin tavoitteen.

Lemminkäisen talous- ja rahoitusjohtajan Robert Öhmanin mukaan yhtiön vuosi sitten aloittaman kulukuurin tavoitteena on yhteensä 50 miljoonan euron säästöt vuositasolla vuodesta 2014 alkaen. Tänä vuonna säästöjä kertyy 20 miljoonaa euroa, hän sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?