Hautala: Outokummun yrityskaupat myönteinen asia

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala (vihr) pitää Outokummun ja ThyssenKruppin yritysjärjestelyä hyvänä asiana.

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala.

1.2.2012 17:07 | Päivitetty 1.2.2012 17:07

– Tällä järjestelyllä perinteinen suomalainen teollisuusyhtiö nousee maailman johtavaksi toimijaksi. Samalla parannetaan yhtiön edellytyksiä tuottaa terästä Suomessa ja Torniossa. Tällaista kehitystä valtion ja sen sijoitusyhtiö Solidiumin on hyvä olla edistämässä, Hautala sanoo lausunnossaan.

Järjestelyn tukemisesta ja osakeantiin osallistumisesta on päättänyt Solidiumin hallitus. Solidium on nykyisin Outokummun suurin omistaja lähes 31 prosentin osuudella. Uudessa Outokummussa osuus putoaa ja ThyssenKrupp nousee surimmaksi omistajaksi.

Hautala uskoo osakeannin ja järjestelyn onnistumiseen.

– Outokummun johto ja osaltaan myös Solidiumin johto on tehnyt tässä projektissa hyvää työtä. Outokumpu on vahvasti kotimaisessa omistuksessa vaikka Thyssenistä tulee sen suurin yksittäinen osakas. Nyt muutkin kuin valtio ja Solidium voivat konkreettisesti osoittaa kotimaisen omistuksen merkityksen osallistumalla Outokummun osakeantiin, ministeri sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?