Ilmarisen sijoitukset: -4,1 % – kotimaisten osakkeiden syy

Vakuutusyhtiö Ilmarisen viime vuoden sijoitustuotto päätyi 4,1 prosenttia pakkasen puolelle, mutta yhtiö pitää tulosta silti markkinaolosuhteisiin nähden "tyydyttävänä".

19.1.2012 11:24 | Päivitetty 19.1.2012 11:37

Miinusmerkkinen sijoitustuotto oli pääosin seurausta euroalueen velkakriisin aiheuttamasta osakekurssien laskusta. Hyviä tuottoja yhtiö kertoi saaneensa kiinteistö- ja pääomasijoituksista. Niiden tuotot olivat noin 13 ja 6 prosenttia vastaavasti.

Osakesijoituksia painoivat erityisesti suomalaiset osakkeet, joiden osuus oli yli 40 prosenttia kaikista osakkeista.

– Suomalaisten pörssiosakkeiden keskimääräinen kehitys oli yli kymmenen prosenttiyksikköä eurooppalaisia heikompi. Luotamme kuitenkin edelleen kotimaisiin pörssiyhtiöihin, ja aiomme jatkossakin säilyttää merkittävän omistuksemme niissä, Ilmarisen toimitusjohtaja Harri Sailas lupasi tiedotteessa.

Aivan loppuvuodesta sijoitustuotto kääntyi hieman voitolliseksi.

Ilmarisen pitkän aikavälin reaalinen sijoitustuotto vuodesta 1997 on ollut keskimäärin 3,6 prosenttia vuodessa. Työeläkemaksun tulevaa kehitystä arvioitaessa käytetään 3,5 prosentin reaalista tuotto-oletusta.

Ilmarisen vakavaraisuus laski hieman vuodentakaisesta, mutta oli kuitenkin 2,4-kertainen vakavaraisuusrajaan nähden. Joulukuun päättyessä vakavaraisuutta mittaava toimintapääoma oli 4,8 miljardia euroa, mikä oli 20,9 prosenttia vastuuvelasta. 

Ilmarinen antoi tänään ennakkotietoja tilinpäätöksestään. Se julkistetaan 29. helmikuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?