Laajaa laskua pörssissä – metsä edelleen ylös - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Laajaa laskua pörssissä – metsä edelleen ylös

Helsingin pörssi on ollut iltapäivällä edelleen miinuksella. Vaihtokärjessä Nokian eilinen kiri on muuttunut alamäeksi ja myös Nokian Renkaat ja Fortum ovat pakkasen puolella. Toimialaindekseistä vain pari on nousussa.

11.1.2012 14:47 | Päivitetty 11.1.2012 14:49

Myös muualla Euroopassa kurssit ovat olleet jonkun verran pinnan alapuolella. Erityisesti energia- ja öljy-yhtiöt ovat olleet laskussa. Laaja indeksi DJ Stoxx 600 oli 0,7 prosenttia laskussa.

Kello 14.25 Helsingin pörssin yleisindeksi OMXH oli 0,3 prosentin laskussa 5598,27 pisteessä. Painorajoitettu Cap-indeksi oli myös 0,3 prosenttia miinuksella. Vaihtoa oli kertynyt 210 miljoonaa euroa.

Eilen Yhdysvaltain Lumia-julkistuksen imussa viisi prosenttia vahvistuneen Nokian osake oli laskenut 0,8 prosenttia 4,21 euroon. Matkapuhelinyhtiö ilmoitti Lumia 800 -älypuhelimen myynnin alkavan Suomessa helmikuun alusta. Myyntihinnaksi ilmoitettiin 529 euroa.

Deutsche Bank laski Nokian osakkeen tavoitehinnan 4,00 euroon 4,50 eurosta. Suositus on edelleen tasolla "pidä".

Tiedon osakkeen tavoitehinnan Deutsche Bank puolestaan nosti 11,50 euroon 10,50 eurosta. Myös Tiedon suositus pysyi tasolla "pidä". Osake oli luisunut 0,2 prosenttia 11,37 euroon.

Nokian Renkaiden laskuun vaikutti kilpailijan Goodyearin ilmoitus, jonka mukaan renkaiden maailmanlaajuisessa kysynnässä on heikkouden merkkejä. Euroopassa tavallista leudompi talvi on jarruttanut yhtiön mukaan talvirenkaiden myyntiä. Nokian Renkaat oli pakittanut 2,7 prosenttia.

JP Morgan laski Fortumin suosituksen tasolle "alipainota", kun se aiemmin oli tasolla "neutraali". JP Morganin 12 kk:n tavoitehinta Fortumin osakkeelle on 16,00 euroa. Pankki perustelee toimiaan sillä, että helmikuun alussa julkistettava vuositulos saattaa tuottaa pettymyksen. Sähköyhtiön osake oli pakittanut 1,5 prosenttia 15,99 euroon.

FIM puolestaan laski Talvivaaran osakkeen suosituksen tasolle "pidä" aiemmalta "osta"-tasolta. Tavoitehinta on 3,3 euroa. FIM:in mukaan Talvivaaran osakkeessa on vielä mahdollista nousupotentiaalia tulevaisuudessa. Se haluaa nähdä korkeamman tuotantoasteen olevan pysyvää ja kasvussa ennen kuin on valmis suosittelemaan osakkeen ostoa.

Talvivaaran osake oli pakittanut 0,6 prosenttia, vaikka yhtiö ilmoitti saavuttaneensa viime vuodelle asetetut tuotantotavoitteet.

Tavaratalokonserni Stockmann ilmoitti liikevaihtonsa kasvaneen joulukuussa 7,7 prosenttia 245,6 miljoonaan euroon. Koko viime vuonna liikevaihto kasvoi 10,1 prosenttia. Osakekurssi oli 2,6 prosentin nousussa.

Vaihtokärjen osakkeista Metso oli vajonnut 0,2 prosenttia, Konecranes noussut 0,2 prosenttia ja YIT 1,1 prosenttia. Sampo oli pakittanut 1,2 prosenttia ja Nordea 1,6 prosenttia.

Eilen voimakkaasti edenneistä metsäjäteistä Stora Enson R-osake oli kohonnut yhä 1,7 prosenttia ja UPM 1,1 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?