Vacon tuomittiin 5,5 me:n korvauksiin Kiinassa - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Vacon tuomittiin miljoonakorvauksiin Kiinassa

Kiinalainen tuomioistuin on määrännyt taajuusmuuttajia valmistavan Vaconin maksamaan 5,5 miljoonan euron korvaukset jutussa, jossa yhtiötä syytettiin osavalmisteiden tuomisesta maahan virheellisellä tullinimikkeellä.

29.12.2011 15:33 | Päivitetty 29.12.2011 15:33

Korvaus koostuu maksamattomista tullimaksuista sekä sakkorangaistuksesta. Samalla oikeus katsoi, että oikea tullimaksu kyseisille osavalmisteille on kahdeksan prosenttia, kun syyttäjän vaatimus oli 10 prosenttia.

– Olemme tyytyväisiä siihen, että oikeus päätyi Vaconin kannalle ja määräsi osavalmisteiden tulliksi kahdeksan prosenttia syyttäjän vaatiman 10 prosentin sijaan. Olemme lisäksi tyytyväisiä, että asia on nyt loppuun käsitelty emmekä aio valittaa tuomiosta, Vaconin toimitusjohtaja Vesa Laisi sanoo tiedotteessa.

Oikeus tuomitsi samalla kaksi Vaconin Kiinan-yhtiön entistä työntekijää 10 ja 12 vuoden vankeusrangaistuksiin. Tuomitut henkilöt voivat valittaa saamistaan tuomioista.

Vaconin mukaan korvausten nettovaikutus yhtiön tämän vuoden tulokseen on noin kaksi miljoonaa euroa. Yhtiö on tehnyt tähän liittyvän varauksen jo aiemmin.

Vacon teki jo vuoden 2010 tilinpäätöksessä 3,2 miljoonan euron varauksen Kiinan oikeudenkäyntiin liittyen. Yhtiön mukaan korvaukset eivät vaikuta tämän vuoden tulosohjeistukseen, jonka yhtiö päivitti aiemmin tässä kuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?