Pitäisikö Suomenkin varautua EKP-tappioihin?

EKP:n tase on kriisin mittaan kasvanut ja sen sisältö heikentynyt sellaista vauhtia, että tappioihin lienee syytä varautua ennen kuin kriisi on ohi. Kun kokeellisen rahapolitiikan riskit alkavat muuttua tappioiksi, kärsii Suomikin osansa menetyksistä. Hollanti ilmoitti jo varautuvansa tappioihin.

23.12.2011 7:30 | Päivitetty 22.12.2011 20:36

Euromaiden kansallisista keskuspankeista ainakin Hollannin De Nederlandsche Bank DNB on jo ilmoittanut kotivaltionsa valtiovarainministeriölle, että tältä vuodelta on turha odottaa osinkotuloja valtion kassaan.

Ilmoituksen perustelu on yksinkertainen ja luontevasti sopusoinnussa Hollannin ja muiden euromaiden keskuspankkien sekä niiden yhteisen EKP:n kriisitoimien kanssa.

EKP:n tähän mennessä toteuttamiin kriisitoimiin liittyy sellaisia riskejä, että DNB katsoo aiheelliseksi varautua voittojensa hupenemiseen tai jopa tappioihin. Jos ja kun voitot jäävät saamatta tai jopa vaihtuvat tappioiksi, ei osinkojakaan liikene.

Artikkeli kokonaisuudessaan Taloussanomat+ -palvelussa.

Tilaa Taloussanomat+

Jan Hurrin analyysi ilmestyy perinteiseen tapaan keskiviikkoisin ja sunnuntaisin. Haluaisitko lukea samanlaisen analyysin viitenä päivänä viikossa? Kokeile Taloussanomat+:aa maksutta kahden viikon ajan!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?