Usko Kreikan tukipakettiin nostaa pörssikursseja - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Usko Kreikan tukipakettiin nostaa pörssikursseja

Helsingin pörssissä päivä on edennyt laajassa nousussa. Talvivaara oli eniten vaihdetuista yhtiöistä ainoa laskija. Tunnelmia myös muun Euroopan markkinoilla on piristänyt usko Kreikan uuteen tukipakettiin.

31.5.2011 14:59 | Päivitetty 31.5.2011 14:59

Euroryhmän puheenjohtaja, Luxemburgin pääministeri Jean-Claude Juncker ilmoitti eilen, että Euroopan unionin (EU) jäsenmaiden johtajat päättävät Kreikan uudesta tukipaketista kesäkuun loppuun mennessä.

Juncker sanoi myös, että EU-päättäjät ovat sulkeneet pois mahdollisuuden Kreikan velkojen kokonaisvaltaisesta uudelleenjärjestelystä.

EU:n, Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n ja Euroopan keskuspankin on määrä lähipäivinä saada valmiiksi raportti, miten Kreikka on täyttänyt ehdot, jotka sisältyivät viime vuonna sille myönnettyyn 110 miljardin euron hätälainaan. Selvityksen valmistuttua unioni tekee päätöksensä lisäavusta Kreikalle.

Helsingissä yleisindeksi OMXH oli kello 14.25 aikaan noussut 0,9 prosenttia 7322,25 pisteeseen. Painorajoitettu OMXH Cap oli yhden prosentin verran plussalla. Vaihtoa oli kertynyt 179 miljoonaa euroa, josta Nokiaa 40 miljoonaa euroa.

Nokian osakkeen kurssi oli noussut 0,6 prosenttia 5,80 euroon. Nokia kertoo aloittaneensa E6- ja X7-puhelimiensa toimitukset Eurooppaan ja useisiin Aasian maihin.

Metsäyhtiö Stora Enso kertoo aloittavansa mikrokuitusellun esikaupallisen tuotannon Imatralla. Mikrokuitusellun valmistuksessa hyödynnetään nanoteknologiaa.

-Mikrokuitusellu voi hyvin korvata yleisemminkin fossiilisia raaka-aineita kuten muovia ja erikoiskemikaaleja sekä alumiinia, Stora Enson toimitusjohtaja Jouko Karvinen sanoo yhtiön tiedotteessa.

Stora Enson R-osake oli kallistunut 0,8 prosenttia. Toinen metsäyhtiö UPM oli noussut 1,3 prosenttia.

Muusta vaihtokärjestä eilen vahvassa nousussa ollut energiayhtiö Fortum oli kohonnut 0,9 prosenttia, vakuutuskonserni Sampo 1,1 prosenttia ja rengasvalmistaja Nokian Renkaat 1,4 prosenttia.

Teleoperaattori TeliaSoneran osake oli 1,1 prosentin nousussa. Ruotsalaisen Dagens Industri -talouslehden mukaan yhtiö on selviytynyt kahden parhaan joukkoon tarjouskisassa puolalaisesta Polkomtelista. TeliaSoneran kilpailija on puolalainen mediamoguli Zygmunt Solorz-Zak. Polkomtelin hinnan arvioidaan päätyvän noin 4,5 miljardiin euroon.

Yhteensä sadan miljoonan euron arvoisen, vuosille 2012-30 ajoittuvan tilauksen jätteiden putkikeräysjärjestelmistä Helsingin uusille asuinalueille saanut rakennuskonserni YIT oli noussut 0,9 prosenttia.

Miljoonavaihdon osakkeista vain Kaivosyhtiö Talvivaara oli miinuksella. Osakkeen kurssi oli laskenut 0,3 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?