Kurssit laskevat Helsingin pörssissä - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Kurssit laskevat Helsingin pörssissä

Helsingin pörssissä osakekurssit ovat jatkaneet iltapäivällä Nokia-vetoista laskuaan. Kurssiluisu on päivän mittaan voimistunut, kun myös muualla Euroopassa kauppaa on käyty apeissa tunnelmissa. Vaihtokärjen osakkeista vain Kone oli plussalla.

18.4.2011 15:30 | Päivitetty 18.4.2011 15:30

Uutisrintamalla päivä on ollut hiljainen. Kotimaisia osavuosikatsauksia ei ole tänään luvassa vaan ne keskittyvät keskiviikolle ja torstaille, jolloin muun muassa Nokia kertoo alkuvuoden lukunsa. Myöskään merkittäviä ulkomaisia taloustilastoja ei tänään julkisteta.

Markkinoilla keskitytään pureksimaan Suomen vaalituloksia ja niiden mahdollisia vaikutuksia euroalueen velkakriisiin.

Euroalueen ongelmamaiden tukemiseen kriittisesti suhtautuvien perussuomalaisten ja sdp:n nousu maan toiseksi ja kolmanneksi suurimmiksi puolueiksi luo huolia Portugalin pelastuspaketin kohtalosta.

Yhteisvaluutta euro on heikentynyt suhteessa dollariin, ja useiden eurooppalaispörssien kurssit ovat laskeneet.

Myös Kreikan kysy selvitä veloistaan aiheuttaa sijoittajissa huolta. Arvelut Kreikkaa uhkaavasta velkasaneerauksesta eli maan valtionvelan uudelleenjärjestelystä lisääntyivät markkinoilla viime viikolla.

Helsingin pörssin yleisindeksi OMXH oli kello 14.55 aikaan 1,1 prosentin laskussa 7299,91 pisteessä. Myös painorajoitettu OMXH Cap oli 1,1 prosenttia miinuksella. Vaihtoa oli kertynyt 192 miljoonaa euroa, josta Nokian osuus oli 61 miljoonaa.

Nokia oli 2,2 prosentin laskussa 5,87 eurossa.

Vaihtokärjen yhtiöistä Sampo oli pakittanut 1,6 prosenttia, Fortum 1,2 prosenttia ja Nokian Renkaat 0,8 prosenttia. Metsäjäteistä UPM oli 0,7 prosentin ja Stora Enson R-osake 0,1 prosentin laskussa. Vaihdetuimpien ainokainen nousija oli 0,5 prosenttia kohonnut hissi -ja liukuporrasyhtiö Kone.

Teleoperaattoreille it-ratkaisuja toimittava Tecnotree kertoi saaneensa Keski-Aasiassa toimivalta matkapuhelinoperaattorilta tilauksen, jonka arvo on alkuvaiheessa 2,3 miljoonaa dollaria eli noin 1,6 miljoonaa euroa. Kurssi oli 2,4 prosentin nousussa.

Teleoperaattori TeliaSoneran toimihenkilöt Suomessa aloittivat tänään nelipäiväisen työnseisauksen. Lakossa on noin 3 000 TeliaSoneran toimihenkilöä. TeliaSonera oli 0,4 prosenttia pakkasella.

Rakennuskonevuokraaja Cramo kertoi, että sen sadan miljoonan euron merkintäetuoikeusanti on ylimerkitty. Alustavasti annissa merkittiin yhteensä 16,6 miljoonaa osaketta, joten tarjotut osakkeet merkittiin 175,3 prosenttisesti. Yhtiön mukaan antivarat on tarkoitus käyttää yhtiön kasvustrategian tukemiseen ja taseen vahvistamiseen. Cramon osakekurssi oli kahden prosentin laskussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?