Nokia ja metsä painavat Helsinkiä alas - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Stora Enson ja Marimekon kurssit laskussa

Helsingin pörssi on päivän edetessä löytänyt laskusuunnan Nokian ja metsäosakkeiden johdolla. Tulosjulkistajista Stora Enso, Outotec ja Marimekko olivat iltapäivällä selvässä luisussa Pöyryn porhaltaessa jyrkästi ylös.

8.2.2011 15:16 | Päivitetty 8.2.2011 15:16

Muualla Euroopassa keskeisimpien pörssien indeksit ovat liikkuneet lähellä eilisiä päätöstasojaan. Indeksifutuurit odottavat New Yorkiin varovaista nousuavausta.

Helsingissä yleisindeksi OMXH oli kello 14.50 aikaan laskenut 0,5 prosenttia 7844,94 pisteeseen. Painorajoitettu OMXH Cap oli 0,4 prosenttia miinuksella. Vaihtoa oli kertynyt 390 miljoonaa euroa, josta Nokiaa 91 miljoonaa.

Nokian osakkeen kurssi oli laskenut 1,1 prosenttia 8,26 euroon. New Yorkissa Nokia jäi eilen 11,29 dollariin eli 8,31 euroon.

Päivän tulosjulkistajia ovat olleet Glaston, Marimekko, Outotec, Pöyry ja Stora Enso.

Metsäyhtiö Stora Enso paransi selvästi tulostaan ja ylitti markkinaodotukset, mutta yhtiön vaihdetumman R-osakkeen kurssi oli pudonnut 2,1 prosenttia miinukselle. Osaketta painaa muun muassa odotuksia pienempi osinko. Viime vuodelta maksettava osinko nousee 0,25 euroon osakkeelta edellisvuoden 0,20 eurosta, kun markkinoilla oli odotettu 0,30 euron osinkoa.

Muista metsäosakkeista UPM oli laskenut 1,2 prosenttia ja M-realin B-osake 2,9 prosenttia.

Outotec paransi tulostaan,mutta osake laskee

Kaivosteknologiayhtiö Outotecin tulos parani selvästi viime vuoden lopussa ja osinkokin nousee. Yhtiö odottaa liikevaihtonsa ja liikevoittonsa paranevan vahvan kysynnän myötä myös alkaneen vuonna. Outotec oli kuitenkin laskenut 3,4 prosenttia.

–Tulos oli vahva ja paljon odotettua parempi, mutta ohjeistus oli hieman odotettua pehmeämpi etenkin liikevoittomarginaalin suhteen, kommentoi FIM:n analyytikko Sanna Kaje.

Konsultti- ja suunnitteluyhtiö Pöyryn tulos parani selvästi neljännellä neljänneksellä, vaikka sitä rasittivat yt-neuvotteluista syntyneet kulut. Liikevaihto kasvoi noin 15 prosenttia. Yhtiö kertoi myös saaneensa 144 miljoonan euron toimeksiannon kartonkitehdasprojektista Brasiliassa. Osake on äitynyt kunnon kiriin ja oli noussut 8,3 prosenttia.

Tekstiili- ja muotoilukonserni Marimekon tulos heikkeni vuoden viimeisellä neljänneksellä. Liikevoiton odotetaan heikkenevän selvästi myös alkaneena vuonna. Osake oli sukeltanut 8,2 prosenttia.

Sveitsiläinen Credit Suisse on laskenut teräsyhtiö Outokummun osakkeen tasolle "underperform". Sen sijaan ranskalainen Cheuvreux nosti suosituksen tasolle "outperform". Osake oli painunut 3,5 prosenttia miinukselle. Toinen teräsyhtiö Rautaruukki oli kohonnut 1,2 prosenttia.

Kaivosyhtiö Talvivaara on sopinut yhteistyöstä kanadalaisen Cameco Corporationin kanssa myynti- ja ostosopimuksen Talvivaaran kaivoksesta sivutuotteena saatavasta uraanista. Talvivaara oli vahvistunut 1,4 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?