Nokia vetää Helsingin pörssiä - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Nokia vetää Helsingin pörssiä

Osakkeiden kurssit lähtivät nousuun Helsingissä kaupankäynnin alettua, vaikka kurssit eilen New Yorkissa nousivat vain hiukan ja Aasiassa kurssit laskivat.

27.8.2009 10:48 | Päivitetty 27.8.2009 10:48

OMX Helsinki yleisindeksi oli torstaina kello 10.25 noussut 1,5 prosenttia 6246,04 pisteeseen, painorajoitettu OMX Helsinki Capped -indeksi oli noussut prosentin.

Vaihtoa pörssissä oli kertynyt 83 miljoonaa euroa, josta 68 miljoonaa Nokiaa.

Nokian kurssi jatkoi eilisen lailla reippaassa nousussa. Kurssi oli 3,9 prosentin nousussa 9,57 eurossa.

Nokia kertoi perustavansa Solutions-yksikön kokonaisratkaisujen toimittamiseksi.

Toiseksi vaihdetuin osake oli Tieto, joka oli 0,3 prosentin nousussa. Metso oli 1,1 prosentin, Sampo 0,5 ja Fortum 1,2 prosentin nousussa.

Juomayhtiö Olvi paransi liikevoittoaan huhti–kesäkuussa. Sen kurssi loikkasi 8,9 prosenttia, osaketta oli vaihtunut 164 000 euron arvosta.

Elektroniikan valmistuspalveluja myyvä Elcoteq aloittaa maailmanlaajuisesti noin 150 henkilöä koskevat yt-neuvottelut. Suomessa yt-neuvottelut on aloitettu tänään, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Yhtiön kurssi oli 1,3 prosentin nousussa.

Yhtiön on päättänyt yhdistää kaksi nykyistä liiketoiminta-aluettaan, Home Communications- ja Personal Communications -liiketoiminta-alueet yhdeksi uudeksi liiketoimintayksiköksi nimeltään Consumer Electronics.

Rakennusyhtiö YIT kertoi myyneensä Icecapitalille viisi vuokratalokohdetta 36,6 miljoonalla eurolla. YIT:n kurssi oli 1,1 prosentin nousussa.

Tuloksensa ovat tänään julkistaneet Cencorp, Efore, Olvi ja Talvivaara.

Automaatioratkaisuja myyvän Cencorpin tulos ja liikevaihto laskivat selvästi. Yhtiö kertoi koko vuoden liikevoiton voivan olla selvästi tappiollinen ja liikevaihdon voivan jäädä merkittävästi viime vuotta pienemmäksi. Osakkeella ei tehty kauppoja.

Myös tehonsyöttöratkaisuja ja tasasuunninjärjestelmiä valmistavan Eforen tulos heikkeni. Se kertoi kuluvan tilikauden tuloksen jäävän viime tilikautta heikommaksi.

Eforen kurssi ei muuttunut, sillä sitä ei vaihtunut.

Talvivaara Kaivososakeyhtiön kurssi oli 2,2 prosentin nousussa. Nikkelin louhintaan keskittynyt kaivosyhtiö teki 2,9 miljoonan euron suuruisen tappion ennen veroja vuoden toisella neljänneksellä, kun viime vuoden vastaavalla ajanjaksolla tulos oli 2,6 miljoonaa euroa punaisella.

Tänään kello 11 julkistetaan euroalueen M3-rahan määrä heinäkuulta.

Kello 15.30 julkistetaan Yhdysvaltain bruttokansantuote huhti–kesäkuulta ja työttömyyskorvaushakemusten määrä viikolla 34.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?