Osakekurssit laskussa New Yorkissa - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Osakekurssit laskussa New Yorkissa

Osakekurssit lähtivät tänään laskuun New Yorkissa pörssin avauduttua. Mustat tunnelmat tarttuivat Kiinasta, jossa Shanghai Composite -indeksi rojahti 4,3 prosenttia.

19.8.2009 18:40 | Päivitetty 19.8.2009 18:27

Kiinan tulkittiin saavuttaneen ”bear market” -tilan, koska osakkeet olivat pudonneet yli 20 prosenttia elokuun alusta, jolloin se oli korkeimmillaan yli vuoteen.

Kiina ja Yhdysvallat ovat ilmoittaneet yhteensä yli 13 000 miljardin dollarin tukiohjelmista auttaakseen talouksiaan talouskriisin yli. Tämä on ruokkinut osakekurssien nousua Kiinassa. Kiinan osakemarkkinat ovat viime vuosina ennakoineet maailmanlaajuisten osakemarkkinoiden liikkeitä.

Lasku lieveni New Yorkissa, kun Yhdysvaltojen öljyvarastojen kerrottiin laskeneen rajusti viime viikolla.

Dow Jones -viiteindeksi oli laskenut noin tunnin kaupankäynnin jälkeen 0,1 prosenttia. Laajempi S&P 500 oli eilisillä tasoillaan ja teknologiaosakkeiden Nasdaq oli laskenut 0,3 prosenttia.

Alumiinin, kuparin ja lyijyn hinnat ovat olleet tänään laskussa raaka-ainepörsseissä. Yhdysvaltojen suurimman alumiinintuottajat Alcoan osake oli valunut 3,8 prosenttia miinukselle.

Maailman suurimman tietokone- ja tulostinvalmistajan Hewlett-Packard kertoi tulostietojaan eilen pörssin sulkeutumisen jälkeen. HP:n tilivuoden kolmas neljännes sujui odotusten mukaisesti. Yhtiö ennusti liikevaihtonsa kärsivän alentuneista tietokoneiden hinnoista. HP:n kurssi oli pudonnut 1,7 prosenttia.

Maatalouskoneita valmistavan Deeren tulos ylitti odotukset, mutta yhtiö heikensi ennustettaan maatalouskoneiden myynnistä. Deeren osake oli halventunut 4,5 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?