Mazda kaasutti nousuun - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Mazda kaasutti nousuun

Aasian pörssit ovat suunnanneet tänään ylöspäin Yhdysvaltojen markkinoiden ja Kiinan voimistunutta talouskasvua osoittaneiden tilastojen vauhdittamina. Autojätti Mazdan kurssi suuntasi nousuun.

16.7.2009 10:28 | Päivitetty 16.7.2009 10:33

Tokiossa Nikkei-indeksi vahvistui 0,8 prosenttia ja Topix 0,7 prosenttia. Korean Kospi nousi 0,8 ja Hongkongin Hang Seng 1,6 prosenttia. Manner-Kiinassa Shanghain yleisindeksi on vahvistunut 0,8 ja Shenzhenin vajaat 0,7 prosenttia.

Tokiossa Mazda on kaasuttanut 5,3 prosentin nousuun heikentyneen jenin ja yhteistyöstä Toyotan kanssa kertovan uutisen vauhdittamina. Nihon Keizai Shimbunin mukaan Toyota hakee Mazdan kanssa yhteistyötä hybridiautojen kehitystyössä ja tuotannossa. Toyotan osake on vahvistunut 1,2 prosenttia ja Hondan runsaan prosentin. Toshiba on nousut 1,5 prosenttia.

Laskussa ovat Tokiossa olleet operaattorijätti NTT Docomo ja kilpaileva KDDI, joiden kurssit putosivat 0,7 ja 0,6 prosenttia. Sony on heikentynyt 0,9 prosenttia ja suurpankki Mitsubishi UFJ 1,1 prosenttia.

Koreassa Samsung Electronics on vahvistunut runsaan prosentin. LG Electronics on sen sijaan laskenut kaksi prosenttia. Telakkayhtiö Daewoo Shipbuilding on vahvistunut 5,2 prosenttia ja Samsung Heavy Industries 9,5 prosenttia.

Hyundai Motor on edennyt 2,1 prosenttia ja Kia Motors polkenut paikallaan. Suurpankki KB Financial on vahvistunut 0,9 ja Korea Mutual Savings-pankki seitsemän prosenttia.

Hongkongissa China Merchants Holdings, joka omistaa osuuksia tavarasatamista on noussut 5,7 prosenttia. Kuparituottaja Jiangxi Copper on noussut 2,6 prosenttia ja öljy-yhtiö PetroChina 2,1 prosenttia raaka-ainehintojen nousun vetäminä. Kuorma-autovalmistaja Sinotruk on noussut 17 prosenttia ilmoitettuaan, että eurooppalainen MAN ostaa sen koko osakekannan.

Manner-Kiinassa Jiangxi Copper on noussut 8,1 prosenttia ja alumiinituottaja Chalco 2,5 prosenttia. China Construction Bank on noussut 2,8 prosenttia ja Industrial & Commercial Bank 1,3 prosenttia, kaikki Kiinan kokonaistuotantolukujen vahvistaminen tulosodotusten vetäminä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?