Aasian pörssit kipusivat - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Aasian pörssit kipusivat

Aasiassa on oltu nousutunnelmissa. Poikkeuksen tekee Kiina, joka murehti maailmantalouden vaikutuksia omaan markkinaansa ja jätti nousut väliin.

23.4.2009 10:28 | Päivitetty 23.4.2009 10:28

Aasian osakemarkkinat ovat torstaiaamuna pääosin nousseet. Poikkeuksen muodostavat Kiinan markkinat, joita painaa tulosuutisten lisäksi huoli maailman taloustilanteen vaikutuksista Kiinan osakemarkkinoiden toimintaan. Myös rahoitusalan ongelmat ovat painaneet osaa Aasian osakemarkkinoista.

Tokiossa Nikkei-indeksi on noussut 1,4 prosenttia ja laajempi Topix 1,2 prosenttia. Sekä Hongkongin Hang Seng että Korean Kospi ovat vahvistuneet 0,9 prosenttia. Sen sijaan Shanghain yleisindeksi on miinuksella runsaat 0,4 ja Shenzhenin vajaat 0,6 prosenttia.

Tokiossa autoteollisuus on ollut vahvoilla Goldman Sachsin annettua useammalle autonvalmistajalle ostosuosituksen. Mazda on edennyt vajaat viisi, Mitsubishi runsaat ja Toyota vajaat neljä ja Honda 1, 8 prosenttia. Operaattorijätti NTT DOcomo on vahvistunut 3,5 ja kilpaileva KDDI 3,6 prosenttia. Sonyn kurssi non vahvistunut 1,6 prosenttia.

Sen sijaan rahoitusalalla kurssit ovat olleet Morgan Stanleyn tappiollisen tulosilmoituksen painamina laskussa. Mizuho Financial on laskenut prosentin ja Mitsubishi UFJ polkenut paikallaan.

Koreassa Samsung Electronics on vahvistunut 3,3 ja Daewoo Electronics 2,7 prosenttia. Kia Motors on vahvistunut 6,9 ja Hyundai Motor 3,4 prosenttia. Laivarakentaja Daewoo Shipbuilding on noussut 2,3 ja Hyundai Heavy Industries 3,8 prosenttia. Pankkijätti KB Financial on puolestaan laskenut 2,1 ja Korea Exchange Bank 3,2 prosenttia.

Hongkongissa rahoitusala on sen sijaan vahvistunut. Bank of Chinan Hongkongin tytärpankki on noussut 3,8 ja brittipankki HSBC 1,4 prosenttia lehtiuutisen kerrottua niiden saavan mahdollisesti laajemmat oikeuden käydä kauppaa juan-hintaisilla arvopapereilla. Tämä lupaa tulosmahdollisuuksia manner-Kiinan markkinoilta.

Foxconn on vahvistunut 4,3 prosenttia vahvistuneen sijoitussuosituksen varassa. Rahtilaivayhtiö Cosco on puolestaan laskenut 1,1 prosenttia annettuaan tulosvaroituksen.

Manner-Kiinassa Coscon kurssi vajosi 3,1 prosenttia. Konttilaivayhtiö China Shipping Container laski kolme prosenttia varoitettuaan myös tuloksen heikentymisestä. China South Locomotive on laskenut samoin kolme prosenttia tulosilmoituksensa jälkeen. Nousussa ovat olleet elintarvikeyhtiöt, Pakasteruokia valmistava Zhengzhou Sanquan nousi 6,8 prosenttia vakaiden myyntinäkymiensä nostamana.

Aasian osakemarkkinat liikkuvat edelleen tulosuutisten ja Yhdysvaltojen rahoitusalan tilanteesta saatavien tietojen määräämään suuntaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?