Positiivinen tulosvaroitus siivitti Huhtamäkeä - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Positiivinen tulosvaroitus siivitti Huhtamäkeä

Nokian lasku jarrutti kurssinousua perjantaina. Päivän valopilkku oli Huhtamäki, jonka kertoi alkuvuotensa sujuneen odotettua paremmin.

3.4.2009 19:12 | Päivitetty 3.4.2009 19:16

Kurssien alkupäivän nousuvire ei kestänyt loppuun asti, vaan suunta kääntyi laskuun loppuiltapäivästä. Nokian painamana yleisindeksi jäi puoli prosenttia pakkaselle. Metsä- ja teräsyhtiöt pistivät Nokialle kampoihin. Positiivisen tulosvaroituksen antanut Huhtamäki harppasi kahdeksan prosenttia ja konevuokraaja Ramirent lähes 16 prosenttia.

Viikko päättyi laskuun myös muualla Euroopassa eilisen vahvan nousun jälkeen. Myös Wall Streetillä päivä käynnistyi miinusmerkkisenä. Yhdysvalloista saatiin taas synkkää työllisyystietoa, joka masensi tunnelmia.

Kulunut viikko oli Helsingin pörssissä hyvä – kurssit nousivat viikolla kolme prosenttia. Noususta ei ole kuitenkaan syytä vielä innostua. Nordea raportoi tuoreessa osakemarkkinakatsauksessaan, että  eväät kestävälle nousulle ovat edelleen vähäiset. Pankin mielestä talouden näkymiin ei ole saatu selvää kohenemista.

– Arvioimme vuoden ensimmäisen neljänneksen tuloskauden kertovan karua kieltään taloustaantuman syvenemisen ja pitkittymisen myötä yhä haasteellisemmaksi muuttuneesta yritysten toimintaympäristöstä, Nordea kirjoittaa.

Nokian markkinaosuus saattaa laskea

Yleisindeksi päätyi tänään 4884 pisteeseen. Laskua eilisen päätöstasosta tuli 0,5 prosenttia. Painorajoitettu Capped-indeksi ylsi sen sijaan 0,8 prosenttia plussalle.

Osakekauppa kävi vilkkaasti - vaihtoa kertyi 802 miljoonaa euroa. Nokiaa vaihdettiin 299 miljoonalla eurolla.

Matkapuhelinjätti Nokian osake halpeni 3,9 prosenttia 9,57 euroon.

Arvioita Nokian ensimmäisen neljänneksen kehityksestä tihkuu jo pikku hiljaa. WestLB -pankki ennakoi Nokian myynnin arvolla lasketun markkinaosuuden pienentyneen tammi–maaliskuussa. WestLB aikoo tarkistaa Nokian osakkeen suositustaan.

WestLB:n mukaan matkapuhelinvalmistajien ensimmäisen neljänneksen tulokset riippuvat pitkälti siitä, millainen niiden asema on kehittyneemmissä matkapuhelimissa.

Tutkimusyhtiö Gartnerin analyytikko Hugues de la Vergne puolestaan arvioi Yhdysvaltain matkapuhelinmarkkinoiden säilyneen kohtalaisen pirteinä taantumasta huolimatta. Uutistoimisto Dow Jones Newswiresille antamassaan haastattelussa de la Vergne uskoi, että matkapuhelimia myydään tänä vuonna saman verran kuin viime vuonna tai hieman vähemmän.

Metsä ja teräs ylös

Sähköyhtiö Fortumin osake pääsi nousun makuun. Windfall-veropäätösten ja johtajavaihdosten tällä viikolla rasittama Fortum nousi 1,1 prosentia 13,40 euroon.  

Metsäyhtiöt Stora Enso ja UPM kipusivat myös hyvin. Stora Enson R-osakkeen kurssi vahvistui 7,5 prosenttia 3,03 euroon ja UPM 3,3 prosenttia 4,98 euroon.

Teräsyhtiö Outokumpu nousi 5,9 prosenttia 9,75 euroon. Rautaruukki puolestaan kiipesi 2,1 prosenttia 13,42 euroon.

Pakkausyhtiö Huhtamäki antama positiivinen tulosvaroitus sai kurssin lentoon. Yhtiön osakekurssi nousi kahdeksan prosenttia 5,94 euroon. Huhtamäen mukaan ensimmäisen neljänneksen liiketulos on huomattavasti parempi kuin viime vuonna, jolloin liiketulos oli 20 miljoonaa euroa. Tulosparannuksen taustalla on vahva kustannusten hallinta ja tehostunut toiminta.

Päivän kovimpia nousijaosakkeita oli Ramirent. Konevuokraajan kurssi vahvistui 15,6 prosenttia 2,89 euroon.

Osingot irtosivat tänään Lännen Tehtaiden, Nokian Renkaiden, Nordean, Okmeticin ja Rauten osakkeista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?