Informaatioteknologia - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Elektrobitin säästökuuri pahenee

Elektrobitin tappio suureni tilivuoden kolmannella neljänneksellä. Liikevaihto pysyi lähes edellisvuoden lukemissa.

21.10.2008 8:31 | Päivitetty 21.10.2008 8:33

Langattomiin viestintäratkaisuihin ja autoteollisuuden ohjelmistotuotteisiin keskittyvän Elektrobitin tappio ennen veroja oli heinä–syyskuussa 14,4 miljoonaa euroa. Vuotta aikaisemmin se liikkui 4,0 miljoonassa eurossa.

Liiketappiota kertyi 12,9 miljoonaa euroa, kun se vertailukaudella oli 4,0 miljoonassa eurossa. Liiketappioon sisältyy kertaluontoisia liiketoiminnan uudelleenjärjestelykuluja ja luottotappiovarauksia 1,6 miljoonaa euroa.

Liikevaihto laski 2,4 prosenttia. Sitä kertyi 34,5 miljoonaa, kun vuotta aiemmin liikevaihto liikkui 35,3 miljoonassa eurossa.

Elektrobit on käynnistänyt tehostusohjelman kannattavuutensa parantamiseksi. Sen tavoitteena ovat vuotuiset 30 miljoonan euron säästöt tämän vuoden ensimmäisen vuosipuoliskon kustannustasoon verrattuna. Yhtiö ilmoittaa kuitenkin, että lisätoimenpiteet ovat nyt tarpeen markkinatilanteen muututtua. Elektrobit palaa lisätoimenpiteisiin myöhemmin.

– Keskitymme nyt kannattavuutemme merkittävään parantamiseen. Nopeasti muuttuvan ja epävarman liiketoimintaympäristön takia aiemmin ilmoitetut toimenpiteet eivät tule riittämään ja meidän täytyy turvata kannattavuutemme lisätoimenpiteillä, sanoo toimitusjohtaja Pertti Korhonen tiedotteessa.

Yhtiö antoi lokakuun alussa tulosvaroituksen. EB arvioi tällöin, että liikevaihto jää toisella vuosipuoliskolla alle ensimmäisen vuosipuoliskon liikevaihdon.

Liiikevoittonsa ilman kertaeriä EB ei enää arvioi paranevan, kuten lokakuun alussa. Ensimmäisellä puoliskolla liiketulos oli 15,1 miljoonaa euroa miinuksella ja nyt sen arvioidaan jäävän samalle tasolle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?