Keskuspankit pumppaavat miljardeja markkinoille

EKP, Fed ja muut keskuspankit yrittävät nyt rauhoittaa markkinoita yhteisillä tukitoimilla. Rahoitusmarkkinoiden toimintaa tuetaan tänäänkin sadoilla miljardeilla dollareilla.

18.9.2008 10:47 | Päivitetty 18.9.2008 17:45

EKP, Fed, Japanin keskuspankki ja kolme muuta keskuspankkia ilmoittivat tänään torstaina yhteisistä toimista rahoitusmarkkinoiden toiminnan tukemiseksi.

Japanin keskuspankki on ryhtynyt tarjoamaan dollarirahoitusta ja sopinut Federal Reserven kanssa saavansa 60 miljardia dollaria rahoitusoperaatioita varten. Uutinen nosti dollarin arvon 104,5 jenin tuntumasta yli 105 jeniin.

Englannin keskuspankki ja Euroopan keskuspankki tarjoavat lyhytaikaista dollarirahoitusta ainakin 40 miljardiin dollariin asti, ja EKP myös pidempiaikaisia dollariluottoja tarpeen vaatiessa 110 miljardiin dollariin asti. Englannin keskuspankki on valmis myös lisäämään dollaritarjontaansa tarpeen vaatiessa.

Marketwatchin mukaan keskuspankit tukevat markkinoita tänään yhteensä 180 miljardilla dollarilla.

Keskuspankkien toimien tavoitteena on varmistaa dollarirahoituksen saatavuus, jota uutinen AIG:n huostaanotosta haittasi viime yönä Yhdysvaltojen rahamarkkinoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?