Suurin osa tulosjulkistajista nousussa - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Suurin osa tulosjulkistajista nousussa

Helsingin pörssi on avannut selvään nousuun New Yorkin ja Aasian markkinoiden nousujen jälkeen.

25.4.2008 11:23 | Päivitetty 25.4.2008 11:23

New Yorkin pörssi avasi eilen lähellä edellisiä päätöstasoja. Keskeiset indeksit kääntyivät nousuun Euroopan sulkeutumisen jälkeen, kun sijoittajien luottamus rahoitusalan yhtiöihin jälleen vahvistui.

Kello 11.05 yleisindeksi OMX Helsinki oli 1,7 prosentin nousussa ja painorajoitettu OMXH Cap oli noussut 1,4 prosenttia. Vaihtoa oli kertynyt 191 miljoonaa euroa, josta Nokian osuus oli 79 miljoonaa euroa.

Nokian osake päätyi New Yorkissa 28,59 dollariin, joka myöhäisen illan eurokurssilla vastaa 18,23 euroa. Nokian osakkeen Helsingin eilinen päätöskurssi oli 18,15 euroa.

Euro heikentyi voimakkaasti eilen illalla ja heikentyminen on jatkunut tänään. Dollarisijoittajat vaikuttavat voimakkaasti Nokian hintaan, joten euron heikentyminen selittää tänään osan Nokian noususta. Nokia oli noussut 2,2 prosenttia 18,54 euroon.

Muista vaihtokärjen osakkeista Fortumin osake oli 3,1 prosentin nousussa, Outokummun osake oli 2,1 prosentin laskussa. Tulosjulkistaja TeliaSoneran osake oli 2,3 prosentin nousussa ja Neste Oilin osake oli 2,4 prosentin nousussa.

Muista tulosjulkistajista Ahlstromin osake oli 6,6 prosentin nousussa ja YIT:n osake oli noussut 7,4 prosenttia.

Muut kurssireaktiot ovat olleet lievempiä. Elisan osake nousi 1,2 prosenttia. Biotien osake nousi 1,3 prosenttia eli yhden sentin 77 senttiin. Wärtsilän osake oli 0,3 prosentin laskussa.

Ruotsalainen telelaitevalmistaja Ericsson yllätti sijoittajat odotettua paremmalla tuloksella ja yhtiön osake on ollut Ruotsin pörssissä jopa 19,8 prosentin nousussa. Yhtiön hyvän uutiset ovat tänään nostattaneet myös muiden teknologiayhtiöiden osakkeita.

SanomaWSOY kertoi ostavansa venäläisen kustannusyhtiön. Yhtiön osake oli 0,8 prosentin laskussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?