Helsingin pörssissä laajaa laskua - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Helsingin pörssissä laajaa laskua

Koko vaihtokärki laski tiistaina Helsingin pörssissä. Yleisindeksi OMXH painui 4,3 prosenttia.

5.2.2008 19:02 | Päivitetty 5.2.2008 19:03

Helsingin pörssissä kauppaa käytiin tänään alavireisissä tunnelmissa. Koko vaihtokärki laski ja moni osake jäi miinukselle reippaasti.

Vaihtokärjessä olivat Nokia, UPM, Wärtsilä, Fortum ja Stora Enso. Vinhassa laskussa olleella Keskon B-osakkeellakin käytiin vilkkaasti kauppaa.

Iltapäivällä tullut tieto Yhdysvaltain palvelualojen kasvun selvästi odotettua pahemmasta heikkenemisestä tammikuussa järkytti markkinoita ja kurssilasku kiihtyi. Markkinoiden avautuminen New Yorkissa veti Helsingin mukanaan uudestaan alamäkeen.

Yleisindeksi OMXH jäi 4,3 prosenttia ja painorajoitettu OMXH Cap 4,1 prosenttia miinukselle. Vaihtoa kertyi 1 552 miljoonaa euroa, josta Nokiaa 757 miljoonaa.

Nokia laski viisi prosenttia 23,85 euroon. Kovimmassa laskussa olivat Kesko, Konecranes, YIT ja SRV.

Kesko yli kaksinkertaisti tuloksensa loka-joulukuussa, mutta ei yltänyt markkinaodotuksiin. Keskon vaihdetumpi B-osake kiihdytti laskukärkeen 13 prosentin vauhdilla ja jäi 30,50 euroon.

Aamulla saatiin runsaasti tulosjulkistuksia.

Metsäyhtiö UPM:n tulos laski odotuksia vähemmän loppuvuonna. Analyytikkojen mukaan tulos ei ollut yllätys eikä sisältänyt mitään uutta kielteistä, mutta silti yhtiön osakkeen kurssi laski 6,6 prosenttia kahteentoista euroon.

Myös toisen metsäjätin eli Stora Enson R-osake jäi 6,5 prosenttia miinukselle 8,97 euroon. M-Realin B-osakekin jäi 5,9 prosenttia miinukselle 2,25 euroon.

Lentoyhtiö Finnairin viimeisen neljänneksen tulos ja liikevaihto paranivat rutkasti vuodentakaiseen verrattuna ylittäen ennusteet. Silti yhtiön osake laski 1,3 prosenttia 7,90 euroon.

Voimaloita ja merimoottoreita valmistavan Wärtsilän tulos oli nousussa viime vuoden viimeisellä neljänneksellä ja kohosi odotuksia paremmaksi. Myös näkymät eteenpäin ovat suotuisat. Markkinoille se ei tuntunut riittävän ja yhtiön vaihdetumpi B-osake laski 4,9 prosenttia 43,11 euroon.

Muista tulosjulkistajista nousuun pääsivät arvioitua paremmasta tuloksesta raportoinut elektroniikan sopimusvalmistaja Incap ja viimeisen neljänneksen tuloksensa voitolliseksi kääntänyt uistinvalmistaja Rapala.

Alamäkeen muun joukon mukana laskettelivat tulosjulkistajista ympäristönhuolto- ja kiinteistöpalveluyritys Lassila & Tikanoja, kiinteistösijoitusyhtiö Sponda ja Sysopen Digia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?