CloettaFazer uhkaa hajota kiistoihin - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

CloettaFazer uhkaa hajota kiistoihin

Suomalaisten Fazerien ja ruotsalaisten Svenfeltien riidat makeisvalmistaja CloettaFazerissa ovat kärjistyneet niin, että yhtiön edessä voi olla hajoaminen.

Berndt Brunow on väsynyt CloettaFazerin omistajien riitelyyn.­

26.9.2007 16:00 | Päivitetty 27.9.2007 8:05

Fazerin konsernijohtaja Berndt Brunow kertoo, että CloettaFazerin hajottaminen on noussut varteenotettavaksi vaihtoehdoksi.

Omistajariidan vuoksi kariutui CloettaFazerin pitkälle neuvoteltu fuusio tanskalaisen makeisvalmistaja Tomsin kanssa. Suklaasodasta ja omistajariidoista kertoo keskiviikkoiltana nähtävä Yleisradion ruotsinkielinen Spotlight-ohjelma.

Omistajien riita on nyt siinä pisteessä, että Fazerin suku haluaa tilanteeseen lopullisen ratkaisun. Yhtiön kehitys on täysin pysähtynyt omistajasukujen riitelyn takia.

CloettaFazer on Tukholman pörssissä noteerattu yhtiö.

Ruotsalaisten Svenfeltien ja suomalaisten Fazerien suvut yhdistivät makeistoiminnot seitsemän vuotta sitten.

Yhtiö on 22 prosentin osuudella Pohjoismaiden suurin makeisten valmistaja. Fazerin suku omistaa enemmistön osakkeista.

Perustamisesta lähtien suvut ovat riidelleet ja kiistelleet käräjillä. Riidat ovat koskeneet omistusosuuksia ja yhtiön laajentumissuunnitelmia.

Viimeksi yhtiöt käräjöivät tänä keväänä. Ruotsalainen välimiesoikeus määräsi helmikuussa Fazeria vähentämään omistustaan Cloettassa. Maaliskuussa Helsingin käräjäoikeus ratkaisi kiistan Fazerin hyväksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?