Informaatioteknologia - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Ruotsalaiset vaativat omiaan Salcompin hallitukseen

Matkapuhelinlatureita valmistavan Salcompin pääomistajaksi noussut ruotsalainen sijoitusyhtiö Nordstjernan ehdottaa Mats Heimania ja Peter Hofvenstamia Salcompin hallituksen uusiksi jäseniksi.

20.8.2007 13:29 | Päivitetty 20.8.2007 13:29

Salcomp järjestää ylimääräiseen yhtiökokoukseen syyskuun 4. päivänä Nordstjernanin esityksestä. Sijoitusyhtiö haluaa uudistaa Salcompin hallitusta.

Nordstjernan aikoo ehdottaa, että yhtiökokous vahvistaisi hallitusten jäsenten lukumäärän viideksi, ja että vuoden 2008 varsinaisen yhtiökokouksen päättymisen saakka hallituksen jäseninä jatkaisivat Kari Vuorialho, Andreas Tallberg ja Jorma Terentjeff, Salcomp kertoi tiedotteessaan.

Nykyisistä hallituksen jäsenistä pois jäisivät Petri Myllyneva ja Panu Halonen.

Sijoitusyhtiö Nordstjernan edustaja Mats Heiman on Senior Investment Manager ja toimii muun muassa ruotsalaisten KMT-, Sirius Machinery - ja GP Plastindustri -yhtiöiden hallitusten puheenjohtajana.

Toinen ehdotettu, Peter Hofvenstam on Nordstjernanin Senior Vice President ja toimii muun muassa Ramirentin hallituksen puheenjohtajana.

Nordstjernan ilmoitti perjantaina kasvattaneensa omistuksensa 52,3 prosenttiin Salcompin kaikista osakkeista. Aiemmin yhtiö omisti 29,9 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?