Teollisuustuotteet ja -palvelut - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Birka Line: Eckerön tarjous yhä liian alhainen

Varustamoyhtiö Birka Line pitää kilpailijansa Eckerön Birkan lopuista osakkeista tekemää korotettua tarjousta edelleen liian alhaisena.

16.5.2007 17:45 | Päivitetty 16.5.2007 17:44

Eckerö on Birka Linen suurin omistaja. Sillä oli huhtikuun puolivälin tilanteen perusteella 50,7 prosenttia Birkan osakkeista ja 43,4 prosenttia äänistä. Omistus oli 42 prosenttia osakkeista Eckerön julkistaessa ensimmäisen ostotarjouksensa maaliskuun alussa.

Eckerö teki viime viikolla lopuista osakkeista korotetun ostotarjouksen. Se tarjoaa Birka Linen A-osakkeesta 17 euroa, joka on euron enemmän kuin ensimmäisessä ostotarjouksessa. B-osakkeen tarjousta Eckerö nosti 1,50 euroa 16 euroon.

Eckerö korotti lisäksi osakkeiden enimmäismäärää ostotarjoukseen liittyvässä uusannissa. Yhtiö pyytää yhtiökokoukselta valtuutusta 600 000 osakkeen uusantiin. Osakkeet on tarkoitus tarjota merkittäväksi sekä niille Birka Linen osakkeenomistajille, jotka myyvät osakkeensa Eckerölle että Eckerön nykyisille osakkeenomistajille. Merkintähinnaksi hallitus esittää 42 euroa osakkeelta.

Birka Linen hallituksen mukaan yhtiön osakkeista tarjottu hinta on merkintäoikeus huomioon ottaen edelleen liian alhainen, jos hinta suhteutetaan Birka Linen nykyiseen liiketoimintaan ja sen tulevaisuudennäkymiin sekä yhtiön omaisuuteen ja toimivien yksiköiden arvoon.

Eckerön tarjous Birka Linen osakkeista päättyy ensi keskiviikkona.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?