Jääkiekkoilija Perttu Lindgrenin vaimo Karoliina palasi töihin, vaikka moni ihmetteli – ”On tärkeää, etten ole riippuvainen hänestä” - Oma raha - Ilta-Sanomat

Jääkiekkoilija Perttu Lindgrenin vaimo Karoliina palasi töihin, vaikka moni ihmetteli – ”On tärkeää, etten ole riippuvainen hänestä”

Kun jääkiekkoilija Perttu Lindgren ja koululla vahtimestarina työskennellyt Karoliina tutustuivat, heidän tuloissaan ei ollut suurta eroa. Kaikki muuttui kuitenkin pian, kun Pertun ura Yhdysvalloissa lähti lentoon.

Perttu ja Karoliina Lindgrenillä on aina ollut yhteiset varat, vaikka mies on tienannut selvästi enemmän.­

27.2. 18:32

Kun sairaanhoitaja-terveydenhoitajaopiskelija Karoliina Lindgren tutustui vuonna 2006 nuoreen jääkiekkoilijaan Perttu Lindgreniin, heidän tuloissaan ei ollut suurta eroa. Perttu aloitteli uraansa SM-liigassa, Karoliina hankki omat vuokrarahansa työskentelemällä kouluilla vahtimestarina.

Vain parissa vuodessa tilanne muuttui täysin. Perttu pääsi pelaamaan AHL-sarjaa Yhdysvaltoihin. Karoliina lähti mukaan. Hänellä ei ollut työlupaa, eikä sille olisi ollut käyttöäkään, sillä parin ensimmäinen lapsi syntyi vuonna 2008 USA:ssa.

Nuorelle parille oli selvää, että vaikka rahaa ansaitsi vain Perttu, varat olivat yhteiset.

– Oli automaattista, että molemmat toimivat yhteisen hyvän eteen. Minun panos oli pitkään kotona lasten kanssa, eikä muu olisi kaupunkien ja maiden vaihtuessa ollut mahdollistakaan, Karoliina kertoo.

SM-liigassa, KHL:ssä ja viime vuodet Sveitsissä pelannut Perttu on ansainnut ammattilaisurallaan jopa puoli miljoonaa kaudessa.

Hänellä ja Karoliinalla on omat tilit. Perttu maksaa isoimmat ostokset, kuten lomamatkat.

Asunnot ja autot ovat usein tulleet seuran puolesta. Jos esimerkiksi Karoliinan saama äitiysraha ei ole riittänyt hänen omiin menoihinsa, hän on saanut rahaa Pertulta.

– Perttu ei ole koskaan tarkistellut tai kysellyt, mihin rahaa käytän. Olisin voinut ostella enemmän, eikä se olisi ollut hänelle ongelma, mutta minulla on ollut tarkan markan kasvatus.

 Perttu ei ole koskaan tarkistellut tai kysellyt, mihin rahaa käytän.

Karoliina-vaimo otti vastuun kodista lasten ollessa pieniä.­

Vaikka Perttu oli pitkään perheen ainoa tulonsaaja, pariskunta keskustelee isommista hankinnoista perusteellisesti yhdessä. Pertun mielestä se on itsestäänselvää.

– En ole koskaan ajatellut, että olisimme eriarvoisia sen takia, mitä teen työkseni. Pidän omituisena ajatusta, että perheen sisällä olisi kaksi erilaista elintasoa, kun yhdessä elämme ja olemme lapset tehneet.

Pertun mukaan on myös niin, ettei hänen uransa olisi ollut mahdollinen ilman Karoliinan tukea.

– En tiedä missä olisin, jos emme olisi olleet yhdessä. Tämä on haastava, paineikas ammatti, jota perhe-elämä auttaa tasapainottamaan.

Perheen neljän lapsen kasvettua isommiksi ja elämän vakiinnuttua Sveitsiin myös terveydenhoitaja-sairaanhoitajaksi opiskellut Karoliina alkoi käydä töissä.

Lastenklinikalla on kyselty, miksi huippuhyökkääjän puoliso ei vain jää kotiin. Sveitsissä on voimakas kotiäitikulttuuri, ja yhteisverotus suosii naisten kotona oloa.

Karoliinalle vastuullinen, koulutusta vastaava työ antaa iloa, mutta myös tärkeän tunteen siitä, että hänkin pystyy tuomaan perheeseen rahaa.

– Parisuhteen hyvinvoinnin kannalta on mielestäni tärkeää, että molemmat tiedämme, etten ole riippuvainen hänestä.

Yhdessä ei siis ole pakko olla, mutta yhdessä on hyvä olla. Pitkälti ulkomailla vietetty elämä on tehnyt perheestä tiiviin.

Rahalla ostetaan yhteisiä nautintoja kuten ravintolaillallisia, hyvää viiniä ja lomamatkoja, joille mennään aina yhdessä.

– Vaikea kuvitella, että voisin nauttia lomailusta yksin, Perttu sanoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?