Eläkeliiton kysely: Halu tehdä töitä eläkkeellä on suuri - Oma raha - Ilta-Sanomat

Eläkeliiton kysely: Halu tehdä töitä eläkkeellä on suuri

Yleisin toimiala oli sosiaali- ja terveysala, jolla työskenteli noin neljännes vastaajista.

19.1. 8:57

Merkittävä osa eläkeläisistä olisi valmis tekemään töitä eläkkeen ohella, käy ilmi Eläkeliiton kyselystä. Lähes 70 prosenttia vastaajista ilmoitti tekevänsä työtä eläkkeellä ollessaan.

Kyselyyn saatiin 861 vastausta. Kyselyssä vastanneet näyttävät Eläkeliiton mukaan tekevän keskimäärin enemmän töitä eläkkeellä kuin eläkeläiset yleensä.

Vastaajat kokivat työnteon antavan sisältöä elämään, ja sosiaalisten suhteiden merkitys työssä koettiin suureksi. Yleisin toimiala oli sosiaali- ja terveysala, jolla työskenteli noin neljännes vastaajista.

Kysyttäessä ansiotulon merkitystä toimeentuloon vähän yli puolet vastaajista ilmoitti sen olevan joko erittäin suuri tai melko suuri. Noin 40 prosenttia vastaajista ilmoitti sen sijaan, ettei ansiotuloilla ole kovinkaan suurta merkitystä toimeentulossa.

Työnteon esteenä vastaajat näkivät heikon terveystilanteensa, jonka vuoksi ei jaksa tehdä töitä. Moni vastaaja koki, että ansiotulojen kireä verotus vähentää halua tehdä työtä.

Eläkeliitto lähetti kyselyn liiton jäsenille sähköpostitse marras-joulukuussa. Kyselylomake oli myös liiton verkkosivuilla, Vivo-lehdessä sekä ET-lehdessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?