Nordean asiakkaat ilmoittavat kummallisista tilien tyhjentymisistä – Pankki: ”Syytä huoleen ei siis ole” - Oma raha - Ilta-Sanomat

Osa asiakkaista säikähti: rahat katosivat Nordean tililtä – pankki: ”Syytä huoleen ei ole”

Nordean mukaan ongelmat korjataan päivän aikana.

Osa Nordean asiakkaista kertoo, että heidän tileiltään on kadonnut rahaa sunnuntain palvelukatkoksen jälkeen. Nordea vakuuttaa, että ongelma koskettaa vain harvaa ja korjataan päivän aikana.­

7.9. 13:02

Nordean asiakkaat hämmästyivät sunnuntaina, kun moni heistä huomasi rahojensa ja tilitapahtumiensa kadonneen mystisesti. Taloussanomiin yhteyttä ottanut lukija kertoi, että häneltä oli kadonnut useamman päivän tilitapahtumat sekä rahaa, eikä asia ollut korjaantunut vielä yöhön mennessä.

Lukija kertoo, ettei ole saanut asiakaspalvelusta ketään kiinni ja chatin asiakaspalvelurobotista ei ollut apua, sillä se ei ymmärtänyt kysymystä.

Myös Nordean Facebook-sivulla oli sunnuntaina useampi kommentti, jossa ihmeteltiin kadonneita rahoja. Osa uskoi, että rahojen katoamisella olisi jotain tekemistä sunnuntain palvelukatkon kanssa, mutta pankki kiistää asian.

Sunnuntaina palvelukatko aiheutti ongelmia niin korttimaksamisessa kuin muissakin pankkipalveluissa. Katko oli seurausta Nordean tietojärjestelmille tehtävistä muutoksista ja niiden testaamisesta.

– Asia ei liity sunnuntain palvelukatkoon.

– Tiedot viittaisivat siihen, että kyseessä on aikaisemmin samalla viikolla tehty päivitys- ja huoltotyö yksittäisessä järjestelmässä, joka aiheutti tämänkaltaisen häiriön pienellä määrällä asiakkaita, viestinnästä vastattiin maanantaiaamuna.

Vielä sunnuntai-iltana Nordean viestinnässä ei tiedetty mystisistä rahojen ja tilitapahtumien katoamisesta.

Pankin mukaan ongelma koskettaa vain pientä osaa pankkiasiakkaista ja tullaan korjaamaan vielä maanantain aikana.

– Nämä yksittäistapaukset ovat pankissa tiedossa ja asia korjataan tämän päivän aikana. Syytä huoleen ei siis ole.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?